Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mecabg

Marketing

Pozitivne misli za sreću


U zadnje vrijeme sve neki pesimisti oko mene.
Ne mogu da se cerekam kao budala dok mi iznose do detalja svoje probleme, kako je umrla glavna glumica neke serije, a glavni junak, baraba, ostavio ženu I dijecu iz pet šest brakova, veza I ostalih bračno nebračnih tandrmoljaka, zaljubio se I krenuo na put oko svijeta.. Gledam se nešto u ogledalu, jedno rame mi se nakrivilo od silnog plakanja I ispovedanja.
U pravom trenutku, dočepah se knjige u kojoj je osnovna postavka je bila da moraš misliti pozitivno i sve će ti se ostvariti.
Nije loše, i udarim u pozitivizam.
Imala sam slobodan dan I u 4 ujutro me je probudio telefon, ali to se ne računa, jer sigurno nisam sanjala pozitivno ...
Kavica, pozitivne misli u vidu kave koja se puši same naviru, ne moram ni da se trudim.



Palim plin. Šipak, Nestalo plina.
Nema veze, tu je struja, mislim ja pozitivno.
Provrela voda, ruka automatski uzima kutiju sa kavom ... nešto je lagana. Pozitivne misli za trenutak nestadoše, nema kave. Trgoh se i nasmeših. E, nećeš ti kavetino pokvariti mi misli, tu je nesica. Malo je visoko, propinjem se da je dohvatim ... Frrrr, kutija se otvara i kava se blaženo rasipa po mojoj glavi i cijeloj kuhinji ...
Krećem u radnju, mlijeko i maslac, pozitivno mislim, vise dremljivo. Mlijeko mijenjam u coca colu, a maslac u vrhnje, kavu sam zaboravila.
Polazim u garažu, susjed parkirao kola i otišao na pet minuta, vjerojatno do Sjevernog pola, jer ga čekam već čitav sat.Kad ga dočekam ima pozitivno da ga šutnem, ali sa osmjehom da mu ne pokvarim dan.
Pozitivne misli usmjeravam ka nečem realnijem i konkretnijem. Mogu sve poželiti, kažu u knjizi. Princa na bijelom konju sam odmah odbacila, gdje da mu parkiram konja, a tek da nadje posao, još da je neki tajkun, pa da razmislim. Na lotu, bingu, je takva namještaljka, da mi ni sve pozitivne misli svijeta ne bi pomogle.
Pada kiša, vjetar puše, prevrnu mi kišobran koji sam kupila kod Kineza. Da, znam poželeću lijepo vrijeme. Samo što je to lijepo vrijeme? Treba biti precizan u željama. Rekoše treba kiša za poljoprivredne radove, i to baš dobro da natopi zemlju, susjeda se sprema na more, treba joj bar tjedan dana žestokog sunca, a onaj jadan grad što se davi u smogu, želi samo vjetar.
Da poželim nezakrčene ulice, mjesta za parking, zaposlenje svima koj hoće da rade, dobre ocjene u školama, nasmijane ljude na ulicama ???



Znam, pozvat ću sreću u goste, neka ostane koliko hoće i neka sama rješava probleme.
Srećo, dolazi ovamo, odmah !!!
Čuješ li ti mene??
Ponestalo mi pozitive…




Post je objavljen 19.04.2015. u 22:35 sati.