Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Prijatelji životinja






NAJAVA
Osmi ZeGeVege festival

Aktivnosti
Performans na Svjetski dan bez mesa
Povodom Svjetskog dana bez mesa izveli smo performans na Trgu bana Jelačića. Naši aktivisti bili su zapakirani poput mesa iz supermarketa, kako bi skrenuli pozornost na krvavo i bolno podrijetlo mesa na tanjuru. Iznenađenim i zainteresiranim prolaznicima dijelili su se letci s receptima veganskih jela.
Reakcija povodom Svjetskog dana zdravlja
Uputili smo dopis povodom Svjetskog dana zdravlja. Kako je tema ovogodišnjeg Svjetskog dana zdravlja bila sigurnost hrane koju konzumiramo, smatrali smo nužnim informirati javnost o štetnim posljedicama konzumacije prehrambenih namirnica životinjskog podrijetla.
Veganske kremšnite u Samoboru
Nastavili smo suradnju s gradom Samoborom na kampanji Zeleni ponedjeljak. Na glavnome samoborskom trgu 13. 4. 2015. priredili smo degustaciju veganskih jela i slastica, uključujući veganske kremšnite. Pokrenuli smo i nagradnu igru na kojoj možete osvojiti pregaču i namirnice za potpun veganski ručak. Da biste sudjelovali u nagradnoj igri, predbilježite se na tjedno primanje recepata preko našeg newslettera Zeleni ponedjeljak.
Apsurd testiranja na životinjama
Upozorili smo na apsurd nastavka vršenja pokusa na životinjama, poput testiranja cigareta na štakorima, istraživanja starenja na lemurima, podvrgavanja novorođenih štakora alkoholnim parama i drugih užasa. Istaknuli smo i nagli porast testiranja u znanosti bez korištenja životinja jer su neživotinjske metode sigurnije i pouzdanije.
Blic vijesti

- Održali smo radionicu kuhanja za klince koji su uživali spremajući veganska jela sa svojim učiteljima. Ako ste učitelj, roditelj ili učenik zainteresiran za naše radionice kuhanja, prijavite se za sudjelovanje na: www.spremi-klopu.com.

- Uputili smo dopis Povjerenstvu za izmještanje životinja iz zoološkog vrta na Marjanu i još jednom se založili za zatvaranje splitskog zoo-a i trajno udomljavanje svih životinja iz njega te se usprotivili gradnji novog zootvora.

- Četiri naša člana uspješno su sudjelovala na tečaju s temom 'društveni mediji', održanom u Birminghamu u sklopu programa Erasmus+.

- U suradnji s utočištem kunića i divljih zečeva TarraLand, udruge Mrkvica i udruge Zecovi, uputili smo javni apel za prestanak kupnje kunića i ostalih životinja za Uskrs i tijekom godine.

- Od 9. do 12. 4. 2015. sudjelovali na sajmu 100% Natural u Rijeci. Na našem štandu potpisivala se peticija za uvođenje veganskih obroka u javne institucije.

- Stali smo u obranu vrana izjavama u medijima, a reagirali smo i vezano za slučaj pasa umrlih od gladi u Metkoviću zbog policijskog previda. Također smo reagirali vezano za sve učestalije borbe pasa i dali izjavu o dobrobitima veganske prehrane za životinje i čitavu zajednicu.

- Upozorili smo na oglas Općine Brinje da će napraviti nezakonitu i okrutnu akciju 'uklanjanja' pasa lutalica postavljanjem otrovane hrane te pozvali institucije i građane na djelovanje.

- Izdvajamo novo na webu:
a) Novi komentari o povoljnijim kastracijama;
b) Mate Rimac na listi poznatih vegetarijanaca;
c) Postupanje prema životinjama u Hrvatskoj;
d) Promjena na Top listi pozitivaca i negativaca;
e) Konji na Velebitu: Neprihvatljiv odgovor Općinskog državnog odvjetništva;
f) Knjiga 'Sirova hrana' Mihaele Devescovi;
g) Molekularne razlike između miševa i ljudi;
h) Izvješće Sveučilišta Oxford: intelektualci iznijeli najopsežniju kritiku pokusa na životinjama.

- S ponosom vas podsjećamo da će se 8. ZeGeVege festival održati od 4. do 5. rujna 2015., s čak 90 štandova na Trgu bana Jelačića. Planirajte unaprijed i budite dijelom ovog značajnog događaja.

- 22. 4. obilježit ćemo Dan planeta Zemlje na Trgu bana Jelačića, a za 29. 5. planiramo VegeSajam na istoj lokaciji. Ostale aktivnosti nalaze se u web kalendaru.

- Zbog jako velikoga broja e-mailova koje svakodnevno dobivamo, teško stižemo odgovoriti na sva pitanja, iako bismo to željeli. Stoga vas molimo da, prije nego li nam pošaljete svoj upit, odgovor prvo pokušate pronaći u rubrici Česta pitanja i odgovori. Hvala na razumijevanju.

- Mnogo hvala svim dobrim, vrijednim i empatičnim ljudima koji se odazivaju na naše pozive na volontiranje i uključivanje. Želimo im poručiti kako smo jako ponosni na njih. Budućnost leži u rukama aktivnih!

- Molimo sve voljne kuhanja veganskih jela da nam se jave u vezi kuharskog volontiranja u našoj kuhinji ili u svome domu. Postoje i mnogi drugi volonterski poslovi i načini pomoći, a možete i naručiti razne besplatne materijale i dijeliti ih u svojoj okolini.

- Na našem YouTube kanalu objavljen je novi video 'Trebam te na svojoj strani'. Također, ne zaboravite pratiti i dijeliti objave na našoj Facebook-stranici.

- Brojnim tvrtkama koje osiguravaju popuste našim članovima pridružio se i DAK Motorsport.

Kao i uvijek, želimo zahvaliti svima koji nas podržavaju i omogućavaju nastavak našeg djelovanja svojim članstvom i donacijama. Hvala vam od srca!

Pozdravljaju vas vaši,

Prijatelji životinja

---------------


lp, borivoj

http:/budan.blog.hr/


Post je objavljen 18.04.2015. u 08:02 sati.