Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mrscvorovic

Marketing

Vratimo prava Šatorašima!

Čitam ovo na fejsbuk stanici udruge slobodnih aktivista:

"I policija se aktivno uključila u prosvjed šatoraša!
Aktivistica Ana krenula je na posao - biciklom prema gradu, Savskom ulicom. Kod broja 66 jedan od šatoraša viknuo joj je "Kurvo komunistička (zbog crvene boje kose)" na što je ona odgovorila "Jebo vas HDZ". Iznenada se oko nje stvorilo nekoliko policajaca i okružilo je, kao i desetak šatoraša koji su je počeli vrijeđati: "Nakazo što ti je to u nosu (piercing)", "Hapsite plaćenike", "Srbija ti je na drugu stranu", ......... Vrijeđanju šatoraša pridružila se i policija "Kaj si si malo spila" aludirajući na crvenu boju u licu uzrokovanu opravdanim bijesom. Iako je ona šutjela cijelo vrijeme dok su oni vrijeđali policajci su odlučili privesti nju, a ne njih. Bicikl je morala ostaviti na mjestu događaja. Čitavim putem do 8. pp objašnjavali su da joj je, za njeno dobro, najbolje izbjegavati dio Savske ulice gdje su šatoraši. Djelatnici u policijskoj postaji namjeravali su je proslijediti na Prekršajni sud, ali su na kraju, nakon obavljenog alkotesta, ipak uvažili njenu molbu da je odmah puste pošto je žurila na posao. Zagreb, 16.04."

Sramota! Nitko ne govori o pravima Šatoraša, a prava Šatoraša su stup našeg društva.
Prvo se zalažem za pravo Šatoraša na odsustvo stresa i time prekomjerna rada. Trebalo bi legalizirati ono što zovemo korupcijom. Predlažem uvesti koruptivni dodatak na sve poslove od opće i društvene koristi za grad (Zagreb) i taj dodatak iskoristiti za obnovu i izgradnju Šatora. Kako kaže moja baba, korupcija je jedini način zarade ako se ne želiš satrat od posla u kapitalizmu, pa Šatoraši osim koruptivnog dodatka nemaju preveć izbora za rad u skladu sa njihovim stavovima i načelima, a fala bogu i smanjenim sposobnostima i većim potrebama. Zato bi svakako trebalo uvesti povećanje cijene parkiranih mjesta, kako bi bilo dovoljno koruptivnog dodatka za sve koji naviru u Šator. Kako osoba koja vozi biciklu ne plaća parking, predlažem pravo Šatoraša na otimanje bicikle ili ako se biciklista otima, dozvoljeno je i privremeno onemogućavanje blažom silom vozača bicikle.

Zalažem se i za slijedeća prava:
-Šatorašima pravo prve bračne noći! Mogu izabrat s kin će konzumirat pravo od oba partnera šta su ušli u brak, ali samo u Šatoru! Van Šatora, Šatoraš ima pravo cipelarit pedera, ali jedino ako dokaže da je peder.
-Šatorašima pravo na legalan pobačaj, ali nikako vanka Šatora!
-Šatorašima pravo na sva prava manjina, čak i ako se nađe koji visoki Šatoraš, iako sumnjam!
-Šatorašima pravo da slomiju noge u kolinima svakome ko kaže antihrvatsku foru: U laži su kratke noge!
-Šatorašima pravo na organski uzgojenu hranu iz kontrolirana uzgoja sa područja Hrvatske, ali se računa teritorij prije Hasburgovaca.
-Omogućit nepismenima potpisivanje peticije za prava Šatoraša

Post je objavljen 17.04.2015. u 18:06 sati.