Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Što šaman vidi u psihijatrijskoj bolnici

Šaljem na znanje predavanje meni interesantne teme. Šaljem prijateljima i izvan Zagreba zbog informacije i linkova na temu.

Nedavno je u Svjetlosti, (broj 139, siječanj/veljača 2015. (str. 34-38)), objavljen članak objavljen pod naslovom: „Što šaman vidi u psihijatrijskoj bolnici“ Interesantno i dijametralno suprotno zapadnjačkom promišljanju. Preporučam ga. Evo par crtica:

-Prema šamanskom gledanju na stvari mentalne ili psihičke bolesti signaliziraju „rađanje iscjelitelja“ ...

-Kada se energije iz duhovnog svijeta pojave u zapadnjačkoj psihi pojedinac je posve nepripremljen da ih integrira ili da makar prepozna ono što se zbiva. Rezultat može biti krajnje negativan.

-Ključno je važno pomaganje ljudima da otkriju kako njihova tjeskoba proizlazi iz činjenice da ih „pozivaju bića iz drugog svijeta da s njima surađuju pri bavljenju iscjeliteljskim radom.“

Za one koje zanima tema psihijatrije, na dnu maila dodajem mailove na temu.

Topli pozdrav

Eli

-------------------------

Predavanje PSIHOLOGIJA I DUHOVNOST, Serge Skanavi

Draga Zlata i Eli, u vezi našeg razgovora o mogućem predavanju na temu psihologija i duhovnost, dr.Scanavi je morao odustati od Rijeke ali će program održati u Zagrebu, pa Vas pozivam tamo. Predavanje je besplatno, ali je potrebna potvrda dolaska.

Ako znate koga da bi ga tema zanimala prosljedite mu poziv. Ove teme su vani prilično nove i popularne.

kod nas primjerice pogledati:

http://kognitivno-bihevioralna-terapija-akm.hr/emdr.htmlPlaniram biti tamo Krešo

Poštovane,

s radošću Vam javljamo da će dr. Serge Skanavi održati predavanje PSIHOLOGIJA I DUHOVNOST u zagrebačkom KIC-u u ponedjeljak, 20. travnja u 19h.

Doktor Skanavi je doktor medicine iz Pariza. Nekoliko godina radio je s osobama ovisnima o drogi, nakon čega je 4 godine radio u psihijatrijskim bolnicama u Francuskoj. Zajedno s praksom u klinici, proučavao je neuroznanost i studirao različite vrste psihoterapija (osobito terapije bazirane na "mindfulness" praksi i EMDR). Prije 20 godina započeo je i vlastito putovanje prema duhovnim otkrićima.

U privitku možete pogledati poster s kratkim osvrtom na sadržaj predavanja.
Zahvaljujemo na Vašem dolasku.

Srdačni pozdravi,
Sandra Baksa
u ime organizatora događaja
Centra za duhovni razvoj
Brahma Kumaris, ZagrebMailovi na temu PSIHIJATRIJE

From: Milan To: Eli Jaska Subject: Fw: Psihijatrija-industrija smrti

Uzmite si vremena i pogledajte ovaj izvrsni dokumentarac (preveden):

* http://www.youtube.com/watchv=
UwkIA4OJw4Y&feature=player_embedded
From: Dar Bet Sent: Wednesday, August 27, 2014 11:23 AM To: undisclosed-recipients:
Subject:

Psihijatar Dr. Robert Torre pokrenuo lavinu reakcija svojim člancima u Jutarnjem. Za ili protiv psihijatrije???

* http://doktor.jutarnji.hr/prava-istina-o-psihijatriji--kako-smo-vas-uvjerili-da-ste-bolesni-/1211923/Broj 1;

* http://doktor.jutarnji.hr/sifra-uspjeha-farmaceutskih-giganata--sto-vise-lijekova--to-vise-bolesnih-ljudi/1212211/Broj 2;

* http://doktor.jutarnji.hr/korumpirani-doktorcici-pretvorili-su-se-u-kongresne-predavace--a-zapravo-trgovacke-agente-mocnih-farmaceuta/1212390/Broj 3;

* http://doktor.jutarnji.hr/prava-istina-o-psihijatriji--4--pojma-nemamo-kako-lijekovi-zapravo-djeluju/1212632/Broj 4;

* http://www.jutarnji.hr/jesu-li-vam-rekli-da-antidepresivi-prouzrocuju-bolesti-srca--atrofiju-mozga-i-dijabetes/1212867/Broj 5

Ovo je komentar na cijelu priču....

* http://www.jutarnji.hr/dr--robert-torre--autor-feljtona-koji-je-uznemirio-naciju--mnogi-su-bijesni-na-mene--ali--govoriti-nece--umjesto-toga-ce-me-ignorirati-/1213080/* http://www.jutarnji.hr/kako-znamo-da-antidepresivi-doista-djeluju--manekeni-za-lijekove-normalni-su-u-trzisno-postavljenoj-medicini-/1213450/;* http://www.jutarnji.hr/internetski-rat--za-i-protiv-dr--torrea/1212635/Post je objavljen 17.04.2015. u 15:48 sati.