Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Tribina "Pisanje se (ne) može naučiti" u Rijeci

Jučer smo drugarica, Jin i ja, u zanimljivom ambijentu kafića novijeg datuma "Dnevni boravak", prisustvovali dobro posjećenoj književnoj tribini, bolje rečeno, prostor je bio ispunjen do posljednjeg mjesta. Prostor mi se svidio ne samo zbog uređenosti interijera, pušilo se kao u stara dobra vremena Brechtovog kazališta, a i psima je ulaz dopušten što su sitnice, koje ipak govore da se radi o voditeljima sa stilom, a ne napuhanim bezveznim veličinama, što današnji etablirani kulturnjaci uglavnom i jesu.
Tribina je služila kao uvod u radionice pisanja koje startaju krajem ovog mjeseca, na mojoj fejs stranici je ispod najnovijeg uratka Borne Rajić predzadnja fotka ovog posta, uzeta s fejs stranice tih radionica, na kojoj eventualno zainteresirani mogu saznati o čemu se radi, kao i tko je sudjelovao na tribini. Jedna radionica je o platformama za izdavanje vlastite e-knjige, vodi je ak sam dobro čuo Alen Kapidžić, upamtio sam po rečenici da uglavnom ni ne čita uratke polaznika.
Meni se jučer najviše svidila moderatorica programa Ana Jergović, ne samo zato što u životopisu ima detalj da je bila i moja učenica, sat i pol programa uopće nije bilo dosadno, dapače, u trenutku kad bi zaprijetila opasnost da pojedinci postanu dosadni, suvereno bi uskakala, dajući riječ drugom sugovorniku, ukratko sve pet.




Post je objavljen 16.04.2015. u 09:15 sati.