Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nenasilje

Marketing

Globalna situacija međuodnosa

Današnja globalna situacija međuodnosa ugrožena najviše zbog nedovoljne komunikacije i nepravilnog odgoja djece te kao posljedicu toga imamo nasilne maloljetnike.
Koliko sam mogla zapaziti veliki je problem današnjice fizičko maltretiranje i zanemarivanje kao psihički oblik nasilja. Ipak mišljenja sam da je mnogo teže trpiti uvrede od strane vršnjaka, vrijeđanje bez povoda, odbacivanje i distanciranje bez praga tolerancije prema drugoj osobi osim nanošenje BOLI. Čovjek i njegova osobnost po meni nije dovoljno istražen u psihičkom smislu, ali krenuvši od sebe zasigurno znam kakav utjecaj na njega može imati okolina. . amo jedna riječ može dovesti drugu osobu u stanje depresije, tuge, a pogotovo konstantna verbalna vrijeđanja. Sama priroda ostvarivanje odnosa s drugima, ali sa dosta pažnje jer kada jednom osoba osjeti da je ugrožena od strane druge osobe često bliske osobe. Ona se zatvara u sebe...
Povučenost je najgore stanje koje se može dogoditi jer tada dolazi do interpersonalnog sukoba , preispitivanja sebe i na kraju do takvog stanja da ne mogu to niti opisati. Možda i do poremećaja ličnosti.
Ovaj problem pothitno treba rješavati na više nivoa radi naše BOLJE BUDUĆNOSTI, jer i sama poznajem ovakve žrtve, a nekada ne znam kako im pomoći!?

Anđela Dimitrić - KŠC Srednja medicinska škola Sarajevo



Post je objavljen 10.04.2015. u 13:26 sati.