Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Vlada objavila javni poziv za dostavu obvezujućih ponuda za projekt Kupari I

„Nakon gotovo 20 godina ideje o revitalizaciju Kupara, u nešto više od dvije godine sinergijom i isključivom radom službenika Ministarstva turizma, DUUDI-a, Ministarstva kulture, Ministarstva pomorstva i Općine Župe Dubrovačke stigli smo do gotovog projekta i raspisivanja značajnog natječaja. Uloženi su veliki trud i znanje svih koji su surađivali na projektu, a kako bi se Kupari priveli turističkoj svrsi i imovina stavila u funkciju na dobrobit Dubrovačko – neretvanske županije i cijele Hrvatske. Kupari su dobra podloga i iskustveni primjer za realizaciju drugih razvojnih projekata", zaključio je zamjenik predstojnika DUUDI-a Alen Čičak i zahvalio svima koji su sudjelovali u projektu.
Podsjećamo, s obzirom da je postojećim Zakonom o pomorskom dobru i morskim lukama propisano da se koncesija na pomorskom dobru na rok duži od 50 godina može dodijeliti samo uz suglasnost Hrvatskog sabora, za produljenje roka, odnosno objavljivanje javnog poziva morala se najprije dobiti navedena suglasnost.
Najbolji ponuđač biti će odabran na temelju nekoliko kriterija, među kojima su osim visine naknade za pravo građenja, zakupa Hotela Grand te ocjene ponude za koncesiju na pomorskom dobru, kvaliteta ulaganja te rok završetka ulaganja, odnosno plan zapošljavanja i doprinos razvoju lokalne zajednice te ugled i mogućnost ostvarenja buduće popunjenosti.
Javni poziv za sudjelovanje na međunarodnom natječaju za javno prikupljanje ponuda objaviti će i provoditi Državni ured za upravljanje državnom imovinom. Na mrežnim stranicama DUUDI-ja (www.duudi.hr), Ministarstva turizma, Agencije za investicije i konkurentnost, Hrvatske gospodarske komore, Elektroničkom oglasniku javne nabave Republike Hrvatske i jednom od visokotiražnih dnevnih listova u Republici Hrvatskoj, biti će objavljen javni poziv te će se moći preuzeti i natječajna dokumentacija u elektroničkom obliku, na hrvatskom ili engleskom jeziku. Isti tekst poziva, putem Ministarstva vanjskih i europskih poslova,
dostavit će se diplomatskim predstavništvima Republike Hrvatske stanovi Čukarica


Post je objavljen 10.04.2015. u 13:23 sati.