Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/dvdturopolje

Marketing

Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2015.

Nakon Isusove smrti na križu i njegovog polaganja u grobnicu – spilju na Veliki petak, grupa židova s vođama, okupila se nakon Pashalne večere da razgovaraju o svojim bojaznima naznake o Isusovoj tvrdnji da će treći dan uskrsnuti od mrtvih. Oformili su odbor, koji je slijedećeg dana trebao otići do Poncija Pilata sa zahtjevom da se postavi straža pred Isusov grob, jer su strahovali da bi njegovi učenici mogli ukrasti Isusovo tijelo i proglasiti da je uskrsnuo. Idućeg dana su židovski svećenici izložili svoj zahtjev Ponciju Pilatu, koji je odobrio deset rimskih legionara da čuvaju Isusov grob. U znak spomena na taj događaj, održava se čuvanje Kristova groba na Veliki petak i Veliku subotu.

Ove godine red je pao na članove DVD-a Mraclin i DVD-a Turopolje, koji su održali tradicionalno čuvanje Isusovog groba u župnoj crkvi u Vukovini. Na Veliki petak u 17:30 izašla je prva smjena te se izmjenom od svakih 15 minuta izmjenjivala do završetka obreda. Na Veliku subotu prva smjena izašla je također u 17:30 i izmjenjivala se sve dok zvona nisu označila uskrsnuće.

Dobrovoljna vatrogasna društva Župe Vukovina ( Buševec, Čička Poljana, Kuče, Mraclin, Okuje, Rakitovec, Staro Čiće, Turopolje, Vukovina ) svečanim ešalonom dostojanstveno su obilježili blagdan uskrsnuća na Veliku subotu, gdje su svi prisustvovali sv. Misi.

Kada je sve to bilo gotovo svi smo se zajedno malo i podružili, u društvenom domu u Vukovini.

Članicama i članovima našeg društva, svim dobrovoljnim vatrogasnim društvima, svim ljudima dobre volje te njihovim obiteljima, DVD Turopolje želi sretan i blagoslovljen Uskrs.

Od Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2015.

Od Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2015.

Od Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2015.

Od Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2015.

Od Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2015.

Od Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2015.

Više fotografija pogledajte na web albumu:
Čuvanje Isusovog groba - Uskrs 2015.Post je objavljen 05.04.2015. u 15:07 sati.