Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Reformski zajeb

Prije par godina su donešene odluke o birokratskim ustrojima obrazovnog i zdravstvenog sustava ne bi li se lakše izvršila racionalizacija odnosno olakšalo smanjenje broja zaposlenih u sustavima. Istovremeno je donesena politička odluka da se za unapređenje u struci koriste osim poslušnosti i sposobnosti snalaženja u birokratskom sustavu, što su ionako kompatibilne osobine.
Najbolji profesori su i doslovce poput predsjednice udruge "Slobodna škola" Dragane Bolješić potjerani iz državnog obrazovnog sustava.
Sad imamo reformatore oko Borisa Jokića kojima predavanja čak i nisu uobičajeno dosadna poput onih viših savjetnika i koji se verbalno zalažu i za neke progresivne vrijednosti. Oni sad administrativce iz prvog pasusa nazivaju ljudima iz prakse i s njima će osmisliti reformu u cilju obrazovno-odgojno efikasnijeg sustava, nečeg što ovima prirodno ne odgovara.
Nastavnici će konačno dobiti autonomiju u svom radu, koju će efikasno kontrolirati već uigrani birokrati. U zdravstvu ako je vjerovati gospođi,čija je kuja prijatelj mog psa, stvari stoje još mnogo gore.
p.s.
Pripremio sam se za uskrsni post, pa eto, čujem citiraju papu Franju :"Tko šuti, surađuje u zločinu." Ima još jedna stvar što me muči od jučer popodne, kad sam s Jinom odlazio u šetnju, jak kompjutor koji analizira uživo partije za prvakinju svijetu u šahu davao je laganu prednost Ruskinji Nataliji Pogonini iako sam npr. i ja, znatno lošiji igrač, vidio konture nezadrživog napada Ukrajinke Maryje Muzychuk. Kad sam se vratio prisustvovao sam predaji Ruskinje.
Kažu da se na te kompjutore ne može uticati u smislu namjerne greške.
p.p.s.
Ove godine je sve super, od bakalara na gulaš, do francuske, domaće kobasice i mladog češnjaka. Kako ono ide, zvijezda koja najjače sjaji, odavno je ugašena.



Post je objavljen 04.04.2015. u 12:37 sati.