Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Vekselberg napušta projekt Belvedere

Postupak inicira Zvonko Stojević, čija je tvrtka "Cleostone" iz Paname u kuponskoj privatizaciji 2001. postala većinskim vlasnikom, ali je "Belvedere" završio u stečaju. Stojević nizom tužbi pokušava onemogućiti završetak stečajnog postupka. Radnici hotela, koji su zbog neisplate plaća i pokrenuli stečajni postupak, tvrde da Stojević na taj način pokušava povratiti svoje vlasništvo. Dok je "Belvedere" blokiran sudskim postupcima, nitko se od brojnih vjerovnika, među kojima su i radnici, ne može naplatiti.
U dubrovačkim okvirima ta je investicija ključna. Gradonačelnik Andro Vlahušić cijeli slučaj prepoznaje kao tjeranje moćnog investitora, piše Slobodna Dalmacija.
- Grad Dubrovnik je jednako zainteresiran da se projekt "Belvedere" nastavi s poznatim vlasnikom koji je izrazio želju investirati 150 milijuna eura. To bi trebao biti jedan od najboljih hotela na Mediteranu. Grad ne može ulaziti niti sugerirati sudske odluke. Međutim, to bi bila golema šteta za Dubrovnik i Hrvatsku te cijeli hrvatski turizam i buduću investicijsku klimu ako bi se išlo s negativnim rješenjem jer investitor je već uložio 12 milijuna eura. Traži se da se investicija zaustavi, umjesto da učinimo sve da teče sukladno zakonskim propisima.
Ugrožen je razvitak dubrovačkog turizma, a i šalje se negativna poruka investitorima u situaciji kad nam veliki investitori trebaju -
komentirao je dubrovački gradonačelnik Vlahušić apartmani Zadar

Post je objavljen 02.04.2015. u 18:11 sati.