Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/matijevici

Marketing

MATIJEVIĆI DOBIVAJU SVOJU REGISTARSKU TABLICU "MT" – METKOVIĆ U TEŠKOJ ZABLUDIOvih dana pljušte izjave i komentari vezano za izbor budućih registarskih tablica za gradove u dolini Neretve, ali i šire. Naime nakon što se pojavio prijedlog da se svi gradovi doline Neretve, pa i Vrgorac stave pod jednu tablicu, strasti su se uzburkale, a da nitko nije provjerio stvarnu istinu!

Naime Ministarstvo unutarnjih poslova je na zahtjev mještana Matijevića odobrilo pravom prvenstva registarsku tablicu Matijevića koja će nositi predznak „MT“!

Zabluda u koju su zapali gradonačelnik Petrov i njegov zamjenik Grmoja je zapravo rezultat neznanja da su Matijevići prvi poslali zahtjev za predbilježbu registarske oznake „MT“, a posebno obzirom da je iza prvog slova „M“ u nazovu mjesta, kod Matijevića sljedeće slovo abecede upravo slovo „A“, a kod Metkovića slovo „E“.

Službeni dopis Ministarstva koji je stigao na adresu Udruge „Norin“ Matijevići je potvrdio prednosni red Matijevića nad Metkovićem tako da će tablice „MT“ ubuduće moći imati svi stanovnici Matijevića.
Međutim kako se predviđa da će vlasnici vozila moći sami birati tablice (što je novost), za pretpostaviti je da će i mnogobrojni Metkovci uzeti tablice MT misleći da je to registracija njihovog grada.

Matijevčani su složni u ocjeni da to neće biti problem jer su kozmopolitski raspoloženi i širenje područja na kojem će se voziti registracija Matijevića može samo služiti na čast Matijevićima.

Službenu reakciju gradonačelnika Bože Petrova ili zamjenika Nikole Grmoje prema Ministarstvu unutarnjih poslova je realno očekivati, ali Matijevčani neće odustati od prava prvenstva na tablicu „MT“, s tim da su spremni pregovarati ukoliko Grad Metković pokaže interes za zajedničku suradnju na nekoliko infrastrukturnih projekata.


Post je objavljen 02.04.2015. u 06:01 sati.