POTREBNO:
biskvit:
110 g maslaca
170 g šećera
prstohvat soli
2 jaja
jedna kašičica arome vanilije
110 g brašna
1/2 kašičice praška za pecivo
40 g kakaa
100 ml mlijeka
ganaš:
100 ml slatkog vrhnja
100 g čokolade za kuhanje
50 g mliječne čokolade
3-4 kašike čokoladnog krema
~Odvojite žumanjca od bjelanjaca
~Umutite bjelanjce
~Umutite žumanjca s maslacem i šećerom
~Kada izmutite,stavite jednu žlicu arome od vanilije,prstohvat soli,dodajte mlijeko i opet umutite
~Umješajte brašno s praškom za pecivo u posebnoj zdjeli,pa dodajte kakaa i opet izmješajte
~To dodajte u izmutita žumanjca
~Izmutite pa dodajte bjelanjca
~Smjesu naspite u tepsiju
~Tepsiju stavite u predhodno zagrijanu pećnicu na 180 °c
~Tepsiju u pećnici držite 25do 30 min
~Ostavite da se skroz ohladi
~Isjecite na kvadar pa na pola
~Zdrobite trljanjem dva komada jedan od drugog
~Isjeckajte mliječnu čokoladu i čokoladu za kuhanje
~U lonac izlijte slatko vrhnje,a u to stavite obje čokolade
~Na laganoj vatri mješajte sve dok se ne rastopi i sjedini
~Ostavite da se ohladi pa dodaj te biskvit i nukat krem
~Sve izmješajte rukama
~Kada izmješate ostavite ga u hladnjak na 2h
~Nakon 2h od tijesta napravite kuglice
~Otopite čokoladu na pari
~Vrh štapiča za roštilj umočite u otopljenu čokoladu i nabodite na kuglicu
~Vrh kuglice umočite u otopljenu čokoladu
~Ukrasite za bogati i ljepši izgled
NADAM SE DA ĆE VAM SE SVIDJTI
Post je objavljen 31.03.2015. u 20:52 sati.