Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/istina-ili-ne

Marketing

Harlekinova zaštita

Glasno režanje prenulo ga je iz sna, uspavana ljepotica nježnih manira pokraj njega i dalje je plovila prostranstvima mašte, dok su njega milovali hladni prsti noći. Nemir i radoznalost odagnali su snenost iz njegovih pokreta pa iako nerado ustao je i krenuo k prozoru. Razmaknuo je teške zastore i bacio pogled na neprovidnu tamu vanjskog svijeta. Rastrgan između zova tople postelje i drhtave radoznalosti, pokušavao je pogledom proniknuti kroz crnilo i raspoznati mračne obrise što su se mreškali u mahnitoj, bezglavoj potjeri između hladnih monumenta ljudske pohlepe. Kutije šibica poredane u pravilnim obrascima, u kojima su uredno poslagani uspavani životi, nadvijale su uske ulice obasjane slabim svjetlom zvijezda.

Nasumične, strašne zvijeri kao vrsta pred izumiranje škrgutale su zubima, njihove uvijene kandže su škripale u dodiru s tvrdim ulicama. Njihova tamna krzna, skrivala su im lica, možda ljudska, možda zvjerska. Udaljeno zavijanje i pokoji čudni zvuk narušavali su tešku tišinu.
Harlekin je promatrao samo nekoliko trenutaka, dok su mu se u glavi množila sanjiva, besmislena pitanja.

-Kamo idu nemani iskešenih zubi? Da li njihovi koraci hitro grabe u bijegu? Mehanika ili čista kemijska reakcija, adrenalin su ono što pokreće njihove udove? Imaju li emocije? Pitam se, - bezglasno je dvojio Harlekin igrajući prstom po rubu kristalne čaše ispunjene crvenom tekućinom koja se ljeskala poput mirisne krvi - pitam se kamo idu ljudi kad ih zvijeri obuzmu?

Meka postelja mirisala je po svilenoj puti i strastvenoj ljubavi. Ispod pokrivača ocrtalo se opojno tijelo, rasuta kosa ljeskala se mjestimično na skromnim tracima svjetla.

- Hm, Harlekine, kasno je - mazno ga je prenula iz nadrealnog sna, njen osmjeh bajkoviti nagovještaj ispunjenosti.

- Umorna si od plesa - tihim, hipnotičkim glasom odgovorio je otklanjajući pogled i navlačeći zastore, a jedina misao je ostala - Noćas će neki drugi plesati pred krvožednim grdosijama.

Mekim koracima na mekom tepihu, nečujno je tekućim pokretima kliznuo pod pokrivač i svoj zagrljaj stopio s njenim tijelom, plahe balerine. Njena toplina prešla je na njega, a njegov neprijatelj postao je njena zaštita.

Post je objavljen 30.03.2015. u 15:08 sati.