Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/moj-plavi-svijet

Marketing

VIRTUALNO SAMOUBOJSTVO, RUŽE I OSTALO CVIJEĆE

''Samoubojstvo (iz lat. sui caedere — ubiti se) — čin svjesnog i namjernog oduzimanja vlastitog života.''

Već sam tijekom 2003. par puta „ubijala“ neke nickove na jednoj web-stranici na kojoj sam počela pisati poeziju i tad sam pronašla moj nick, shadow-of-soul i taj nick nosim na sve web-stranice gdje se logiram.

Moj drugi blog, ovaj gdje pišem ovaj tekst, nastao je --- piše u boxu sa strane i tu je sve, osim poezije sretan

Tako sam 09.06.2009. zalutala i na jedan plavi portal i registrirala se mojim nickom, ShadowOfSoul, a kako je to počelo, priča moja povijest, ali nije počelo slavno, već kako je jednom napisala jedna urednica tog portala:

"...kao 4 godišnja doba!"

Interesantno je kako tad nisam poželjela „ubiti“ moje postojanje na tom portalu? To mi je ovih dana palo na pamet, a vrijeme 4 godišnja doba je iza mene, sad sam na tom portalu mirna, iako sam u zadnje vrijeme pomišljala tiho nestati sa plavog portala, ali ne „ubijati“ nick niti najavljivati odlazak niti bilo što od gore navedenog. To sam samo spomenula mojim prijateljicama koje su kategorično obje rekle: „NE“ i danas malo surfam internetom, otkucam u Google riječ „samoubojstvo“ i pročitam ovo:

„Kod osobe koja je sklona počiniti samoubojstvo otkriveno je da u mozgu ima manje neurona u dijelu mozga koji se nalazi iznad očiju, a i pokazuje se manjak transportera za serotonin.“

Pitam se, je li kod mene u zadnje vrijeme došlo do pomanjkanja virtualnog serotonina i jesu li mi virtualni neuroni bili u velikom manjku u virtualnom mozgu pa sam poželjela napraviti „tiho samoubojstvo“ a modo mio ili je nešto drugo u pitanju?

Prije bih to učinila bez puno razmišljanja, vrlo impulzivno, naglom odlukom i bez težeg suočavanja sa problematičnom situacijom, ali kod mene su se dogodile neke promjene, mogu reći čak i drastične promjene u odnosu na ona moja 4 godišnja doba kakva sam bila do tog razdoblja, tako da mi je nestanak sa tog plavog portala postao čak i smiješan i deplasiran pa sam tako razmišljala, neke stvari su se počele događati same od sebe, to stanje koje me motiviralo na tihi nestanak sa plavog portala je polako nestajalo i počelo se stvarati novo stanje u meni kad sam shvatila, da ništa od toga (što me tad „mučilo“), u stvari, nije problem, već dar i taj „problem“ je postao oblak sapunice koju sam lako mogla otpuhati jednim dahom bez puno napora.

Kako se to dogodilo?

Ne znam, samo znam, da su u meni neke iznenadne promjene u virtualnom ponašanju postale vrlo minorne skoro ih i nema, vidim da sam postala strpljivija u odnosu na neke stvari i vidim kako imam kontrolu nad mnogim svojim mislima kojima bih nekad pojurila odmah, bez puno razmišljanja je li dobro odmah reagirati ili ne i vidim, da su moja 4 godišnja doba polako prošla i da je sad nastupilo vrijeme petog godišnjeg doba, a to je vječno ljeto (ili jesen ili proljeće, ali nije zima).

Moja latentna odluka, da odem tiho u samoizolaciju je isparila kao voda na Suncu, tako da su se neke „suicidalne virtualne misli“ jednostavno same od sebe dijagnosticirale i nestale. To stanje nije bilo dugoročno zato što sam prepoznala uzrok i detektirala situaciju, pronašla lijek i ostavila ovaj nick, ShadowOfSoul, a samim time i moju nazočnost na plavom portalu aktivnom i postojanom, ali u drugoj energetsko-emotivnoj formi.

Sada, nakon svega mogu reći, da je to čak bila i „virtualna depresija“ koja me obuzela na neko vrijeme, ali me isto tako i pustila, tako da sad nema one tjeskobe, tuge i nelagode svaki puta kad bih se logirala na plavi portal i sada je sve drugačije.

„Virtualna depresija“ i „virtualno samoubojstvo“ idu rukom pod ruku, zato je potrebno primijeniti na sebi kao lijek mali odmak od tog problema, sanirati uzrok i vratiti se u virtualni svijet kao što se svatko vraća u svoj normalan život.













slike: internet

''Razumno razgovaraj sa budalom i on će te nazvati glupanom.'' Euripid

''Veličina spomenika smanjuje se kad se od njih udaljavamo, a veličina ljudi kad im se približavamo.'' S. Cervantes

''Nikad ne prekidajte neprijatelja kad radi pogreške.'' Napoleon

''Budi mudriji od drugih ako možeš, ali im nemoj to reći.'' Earl Chesterfield

''Ono što se tvrdi bez dokaza, može se i odbaciti bez dokaza.'' Christopher Hitchens

''Lakše je prevariti ljude, nego ih uvjeriti da su bili prevareni.'' Mark Twain



Post je objavljen 30.09.2019. u 15:27 sati.