Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Odlazak Zekoslava Mrkve

Prije nekog vremena kupih uskršnju čestitku za naše prijatelje u Zadru kod kojih je od 2011. godine naš Zekoslav Mrkva. O tome kako smo zečića našli u dvorištu naše kuće u Biogradu pisao sam u svom postu. Možda se netko od čitatelja još sjeća malog, potpuno crnog zečića i opisa njegovih vragolija dok smo ljetovali u Biogradu.

Uz čestitku, koje redovito šaljemo za Božić i Uskrs udomiteljima Zekoslava Mrkve, redovito pošaljemo i po koju kunu za 'trošak'. Naravno da taj iznos nije dovoljan da bi namirio sve troškove koje prijatelji imaju brinući se o njemu. To je više kao znak pažnje i zahvalnosti što su ga primili u svoj stan, iako su nas oni uvjeravali da je njima Zekoslav drag i da predstavlja idealno društvo njihovoj Zečici koju imaju od ranije. Nismo, međutim, ni znali da su brižni prijatelji imali troškove koji nadilaze uobičajene troškove za jednog zeku. Saznali smo to tek prije nekoliko dana kad nam je stigao e-mail ovog sadržaja:

Dragi prijatelji!

Evo šaljem vam ovu poruku da vam javim da je nažalost naš mali prijatelj uginuo. Nisam vam htjela zadnji put ništa pisati o tome da je bolestan jer smo se nadali da će sve završiti dobro. Međutim svaki put kad bi krenulo na bolje nešto bi se zakompliciralo i tako nakon dva mjeseca svakodnevnog posjeta veterinaru on više nije izdržao jednostavno je postao preslab od pustih lijekova. I jučer ujutro smo ga našli kako je zauvijek zaspao u društvu svoje drage koja ga je pazila do kraja. Žao mi je što sam vam morala priopćiti ovu tužnu vijest ali tješi me to što je do kraja znao da je voljen i da ga sad više ništa ne boli. šaljem vam i par slika da ga se sjećate kao što ćemo ga se mi uvijek sjećati jer je bio predivan.

Tužan pozdrav od nas iz Zadra.


Bili smo šokirani. Supruzi su, čitajući e-mail, nakratko potekle i suze kad su nam se vratile uspomene na dane koje smo proveli s njim.


Zekoslav Mrkva dok je još bio u punoj snazi

Izmijenivši još nekoliko poruka saznali smo da je „na šapicama dobio pododermatitis rabbit (to je nešto kao žuljevi) koji je kod njih česti problem i niko ne zna zašto se to točno dogodi ali puno zekana to dobije. On je bio veliki borac i dugo se ponašao kao da mu nije ništa i trčao i skakao i jeo. Nije se ponašao nimalo drukčije nego kad je bio zdrav. Kad smo ga odveli veterinaru ni on nije mogao vjerovati da je on tako živahan kad ga je vidio. Borili smo se protiv toga kremama i antibioticima i kad je izgledalo da ide nabolje da se povlači i da mu je bolje izgleda da mu je imunitet toliko opao da se organizam nije više mogao boriti protiv toga i to je prešlo na zglobove. Tada je počeo slabo jesti mi smo mu nudili sve što je volio ali bio je preslab i jednostavno nije više mogao. Prije četiri godine je ušetao u naš život ali nam se toliko zavukao pod kožu da nam se čini kao da je oduvijek s nama.
Osjeti se praznina koju je ostavio za sobom“, pišu nam Zadrani.


Zekoslav i partnerica

I tako su Zekoslav Mrkva i prošlogodišnja maca Budalica, nakon što su tiho ušli u naš život, otišli u legendu.


Post je objavljen 28.03.2015. u 18:10 sati.