Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Auto je njen!

Ne bih eto rekao al neposredno nakon snimka skrenula je baš u njega. Bivši učenik mi se šepuri na fejsu iz Njemačke sa svojim prvim BMW-om. Teško je pogoditi kome i zašto će se dogoditi financijski prosperitet, siguran sam jedino da sigurnosti nema, i moja obitelj je imala nekretnina.
Fejs administracija je već prije prilično vremena krenula u akciju protiv lažnih profila, najprije su gašeni one koje je bilo najlakše detektirati, u Njemačkoj anonymousi, maske na slikama i anon u "Imenu ili prezimenu" svaki idiot prepozna, kontroliran je i moj takav profil, inače bez ijednog hrvatskog "prijatelja", igrom slučaja sam prošao prvu kontrolu, od treće sam pogodio datum i mjesto rođenja, isto od treće sam točno detektirao jednu brazilsku "frendicu".
Došlo je do velike pobune, anonymousi su otvorili profile s lažnim čestim građanskim imenima i postali opakiji no prije, mene je izvređao na jednoj njemačkoj grupi jedan, da stvar bude smješnija, koji je izabrao hrvatsko ime i prezime.
Čitam jutros, počele su masovne kontrole i u Hrvatskoj, američka kompanija legitimira našu mudru mladež koja im poslušno servira osobne podatke i nikom ništa. Korisnici fejsa kod nas uglavnom pozdravljaju taj bezobrazluk slijedeći pozitivne komentare nekih portala, treba se eto riješiti anonimaca koji s lažnih profila vrijeđaju, prije je bilo, nije muškarac tko nije za vojsku, sad ak si muško predstavi se pravim imenom, nemaš što kriti, nije se u stvari puno toga promijenilo, glupost je ovdje valjda ukorijenjena.
Zato se razvijaju centri za kontrolu, anonimnost je najveća opasnost za poznata imena.
p.s.
Naravno da se treba štititi od lažnih profila u naše ime, i ja sam jednom nesmotrenošću ostao bez dosta osobnih podataka, al to nije današnja priča.



Post je objavljen 27.03.2015. u 11:58 sati.