Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Poljski GTC zaključio 2014. s gubitkom, planira prodaju Avenue Malla u Osijeku

"Nakon opetovane analize rezultata našeg portfelja u sekundarnim gradovima i lokacijama B klase u Rumunjskoj, Hrvatskoj, Bugarskoj i Mađarskoj odlučili smo obustaviti podršku dijelu problematične imovine i pojačati nastojanja u smjeru prodaje", navodi u izvješću objavljenom u ponedjeljak izvršni direktor Thomas Kurzmann.
Reuters napominje da pad vrijednosti imovine ujedno znači da je GTC prekršio neke bankarske ugovore. U kompaniji, inače u 30-postotnom vlasništvu private equity tvrtke Lone Star, navode da pregovaraju s kreditorima o tom pitanju.
GTC je fokusiran na komercijalne nekretnine i prisutan je u osam zemalja u istočnoj Europi i na Balkanu. U Hrvatskoj su vlasnici uredsko-komercijalnog kompleksa Avenue Center u Zagrebu i trgovačkih centara Avenue Mall u Zagrebu i Osijeku, te projekta Marlera Golf u Istri.
Reuters napominje da je kompaniju pogodilo slabo stanje u europskom gospodarstvu u protekim godinama, zbog čega su oštro pale cijene nekretnina u cijeloj regiji. Sada se GTC namjerava usredotočiti na imovinu u matičnoj Poljskoj, i u glavnim gradovima zemalja srednje i jugoistočne Europe.
"Trenutno vlada velika živost na području nekretnina u Poljskoj. S naše točke gledišta, to je drugo europsko tržište po kvaliteti, nakon Njemačke",
kazao je direktor Kurzmann novinarima novogradnja Samobor

Post je objavljen 24.03.2015. u 17:53 sati.