Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack-ski

Marketing

SEZONA 2014./2015. - Skijaški dan 33 - Sljeme, Hrvatska (24.03.2015.)

Proljeće je već pokucalo na vrata, a Sljeme je još uvijek otvoreno. I tako sam ja, ponukan natpisima da je danas posljednji dan skijanja prije "privremenog" zatvaranja, odlučio zapaliti za Sljeme. Imam slobodan dan i, iako bih volio odspavati i ne buditi se ponovno u 06:30-07:00, ipak je želja za još malo skijanja bila jača od sna.
Popeo se gore po zagorskoj strani gdje je cesta, usput rečeno, sve gora i gora. Imam dojam da se ubrzo nećemo više voziti po cesti, nego po makadamu. Jednostavno puca po šavovima.
I dođem ja tako gore, a kad ono s parkinga kod jezera vidim šumu slalomskih kolaca po cijeloj širini Crvenog spusta. Ništa mi nije jasno. Provjerio sam na netu i sinoć i rano jutros i pisalo je samo da će biti zatvorena polovica Zelenog zbog treninga. Spustim se do blagajne, a tip na blagajni nema pojma.
Kaže: "Ja uvijek zadnji sve saznam!"
Spustim se ja još niže do kućice uz donju postaju sedežnice.
"Da. Crveni je danas skroz zatvoren zbog natjecanja!", rekli su mi.
Mene uhvatio bijes. Tražim ja gospona Žiljka. Kažu mi da je taman otišao gore na žici. Ja za njim. Uhvatio sam ga u uredu. Taman je bio na telefonu s nekim. A tom nekome je upravo govorio kako na webu nema informacije da je danas Crveni zatvoren. Pričekao sam da završi razgovor, a onda ga upitao ono što ne samo ja, nego i par drugih budala koje su danas odlučile doći na Sljeme (jedan čak iz Slovenije), je htjelo znati: "What the fuck???"
Ispričavao se naveliko. Vidjelo se da mu je bio bed. Organizatori natjecanja su zbog nadolazećeg lošeg vremena u posljednji čas prebacili natjecanje s četvrtka na utorak i čini se da je g. Žiljak to javio onome koji obnavlja webstranicu, ali taj je neki na bolovanju. A s obzirom da su uhljebe u Holdingu nesposobne, nitko drugi nije bio u stanju napraviti taj mali posao - mrdnuti mišem i staviti križić uz Crveni spust.
Probudio se rano zbog skijanja, napravio kilometražu i potrošio gorivo, a od skijanja ništa. Na kraju je g. Žiljak rekao da ne kupujemo karte, već da skijamo besplatno po Zelenom i Plavom i sa strane ulazimo na žicu. To nije to. Crveni je ipak crveni. Ali kada sam već bio gore, napravio sam sedam spusteva. Šest po Zelenom, jedan po Plavom. Naravno, onaj dolje čovjek na blagajni, kojeg mi je iskreno žao, nije imao pojma pa je i dalje prodavao karte ljudima za Činovničku, na kojoj je više zemlje nego snijega, Zeleni spust, koji je imao tri metra širine budući da je ostatak bio zatvoren za trening i na kojem je bilo i zemlje i kamenja i sve to povezano u nekakvu smećkastu masu, i Plavi spust, koji začudo nije bio ni toliko loš, osim malo zemlje na samom ulazu. Ne znam da li su im kasnije vraćali novac. Čisto sumnjam.
S zavoj, tj. spojnica Zelenog/Plavog s Crvenim, se mogao odraditi, ali oprezno jer je i tu bilo kamenja i zemlje. Snijeg je bio razrovan od 09:00 jer su očito svi oni natjecatelji bili gore od sedam. Iznenađujuće, s obzirom na visoke temperature, nije bila skroz juha da skije zapinju. Ali trebalo je danas imati prave skije za ovakav snijeg. Još jednom palac gore za moje Elanice.
Sedam spusteva i onda doma. Postajalo je dosadno spuštati se non-stop po jedno te istoj stazi.
Gospon Žiljak može i dalje lamentirati po novinama, na televiziji i radiju kako malo ljudi dolazi na skijalište. Ali uz ovo danas (i druge promašaje), tko normalan bi Sljeme mogao shvatiti ozbiljno?!

I da, najavljuju jako puno kiše sljedećih dana. S obzirom na danas viđeno, nema šanse da se skijalište otvori nakon kiše. A i da se otvori, to će teško biti za skijanje. Crveni je u nešto boljem stanju od ostalih staza i tu postoji nešto sitno šanse da izdrži nevrijeme sljedećih dana. Ali nekako sumnjam...


UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA DANAS - 12.3
UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA U SEZONI - 1254.7
UKUPAN BROJ PADOVA U SEZONI - 4
NAJVEĆA POSTIGNUTA BRZINA DANAS - 77.7 km/h



Post je objavljen 24.03.2015. u 12:51 sati.