Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineporec

Marketing

Bloomberg afirmativno o Beogradu na vodi

Prema ocenama Bloomberga, Srbiji su potrebne investicije, jer je Vlada u Beogradu, u okviru obaveza iz aranžmana iz predostrožnosti sa Međunarodnim monetarnim fondom, smanjila javnu potrošnju zarad obaranja deficita i javnog duga.
U tekstu se dodaje i da je "Beograd jedan od četiri grada, zajedno sa Adis Abebom, Panama Sitijem i Rangunom, koji ima svetlu budućnost", i precizira da je to zaključak "Izveštaja o bogatstvu za 2015. godinu", koji je izradila londonska konsultantska kuća Knight Frank.
U tom istraživanju se navodi da Beograd privlači mlade posetioce, "koji se tu zadržavaju u sve većem broju, privučeni jeftinim i relativno kvalitetnim kancelarijama za razvoj internet start-ap kompanija".
U tekstu se zatim detaljno opisuje projekat "Beograd na vodi", koji je objavljen na zvaničnoj stranici kompanije Eagle Hills.
Navodi se da će taj projekat doneti 5.700 stambenih jedinica, 2.200 hotelskih soba i 12.700 kancelarija, da će biti građen u četiri faze, od kojih će prva, prema rečima predsednika Tomislava Nikolića, početi do septembra ove godine.
Arapska kompanija Eagle Hills je, kako piše Bloomberg, registrovana kao kompanija koja nema zaposlene i poseduje kapital od 1,5 miliona dirhama (410.000 dolara).
U elektronskom mejlu Bloombergu, Eagle Hills navodi da je dobro kapitalizovana kompanija i da će ovaj projekat u Beogradu biti finansiran "kroz kombinaciju kapitala i finansiranja duga".
Njujorška agencija se osvrnula i na primedbe protivnika ovog projekta, poput Akademije arhitekata Srbije,
koja ga smatra nezakonitim i tvrdi da predstavlja kršenje demokratskih procedura nekretnine Trešnjevka Zagreb

Post je objavljen 19.03.2015. u 22:49 sati.