Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/sempercontra

Marketing

Probranice 14

Zašto naziv „Probranice“?
Ideju mi je dala istoimena emisija na trećem programu HR koja se emitira od 1993. godine donosi najnovije snimke inozemnih izdavača, uz stručnu recenziju autora. Uzevši to kao moto odlučih da pod tim naslovom povremeno donosim kratke, humorom/satirom/cinizmom obojene, osvrte na najnovije bisere našeg (i svjetskog) društveno-političko-gospodarskog bespuća.


Islanđani pročitali EU birokraciju…

Island, uz Norvešku, Švicarsku i Lihtenštein, ne želi biti članica EU. Jedan od tri glavna razloga za takvu odluku glasi: „Tijekom pristupnih pregovora Island je shvatio da to nisu pravi pregovori dviju ravnopravnih strana već više razgovori o tome kako provoditi ono što EU nameće kao uvjet.“

Za razliku od Hrvatske koja ni nakon gotovo dvije godine od ulaska u Četvrti reich, pardon EU, još uvijek nije shvatila da se s EU ne pregovara nego da se ju sluša, 320.000 stanovnika Islanda – i što je najvažnije i njihova vlada – je to shvatilo još u prvoj fazi tzv. 'pregovora'. Očito je da je Island u prošlosti bio pošteđen naseljavanja izbjeglica iz grada Schilde.
2015-03-14

Milosrdna KGK

Predsjednica Kolinda Grabar Kitarović dala je otpraviti bistu Josipa Broza Tita s Pantovčaka i još neke umjetnine, koje će naći svoje novo mjesto u Muzejima Hrvatskog zagorja.

Obzirom na njezine izjave glede a u svezi povijesne uloge J.B.T. -a i njegovih zasluga za vraćanje hrvatskih krajeva koje su (možebitni) njezini idoli predali Italiji, bista je još dobro prošla. Mogla je završiti kao i spomenici u Iraku koji se ne sviđaju IS-ovcima.
2015-03-18

Dobro da Švicarska nije u EU

Donose mediji: Savezni sud u Švicarskoj potvrdio je odluku CAS-a kojom je Josip Šimunić kažnjen s 10 utakmica ne igranja jer je nakon utakmice s Islandom poveo skandiranje „Za dom spremni“!

To što nam rade Švicarci je za svaku osudu. Najprije nas navuku niskim tečajem franka i malom kamatom da dižemo kredite u njihovoj valuti pa nam onda „zabibere“. I to im nije dosta, nego sad našeg najvatrenijeg i obljubljenog 'recitatora' najpopularnijeg domoljubnog slogana kažnjavaju s deset utakmica ne igranja. Sva sreća da Švicarska nije u EU jer tko zna što bi još smislili da nam zagorče život.
2015-03-18

Savska 66 otvorila karte

Nakon 150 dana prosvjeda u Savskoj 66, konačno smo dobili popis razloga zbog kojeg je taj 'spontani' skup održan i još je u tijeku. Prema pisanju masmedija ipak se na kraju sve svodi na – novac. Taj popis bi prema mišljenju njegovih sastavljača trebao biti ozakonjen Ustavom kako bi se isti 'zabetonirao' tako da ga NITKO više ne može mijenjati.

Do sada je bilo uobičajeno u demo(n)kratskoj Hrvatskoj da zakone predlaže Vlada, ozakonjuje Sabor, Ustavni sud brine o ustavnosti tih zakona, a pravosuđe te zakone provodi. Iznošenjem svog prijedloga o rješavanju (novčanog) statusa branitelja, 'spontani' skup Savska 66 postaje peti faktor koji u tzv demokraciji ima pravo krojiti zakone.
Mišljenja sam, međutim, da to i nije najgora stvar. Najgore je u cijeloj toj 'spontanosti' činjenica da Savska 66 traži nešto što može dobiti samo na jedan jedini način – da se drugim građanima Hrvatske, koji se nisu na vrijeme sjetili 'spontanog okupljanja', oduzme ona količina kuna koje Savska 66 traži za sebe. Jer drugih kuna jednostavno – NEMA! Ako im na to netko i ukaže, premda oni to i sami vjerojatno vrlo dobro znaju, odgovor će biti: „Što nas briga, mi hoćemo svoja prava (čitaj novac)!“
Sve u duhu narodne: „Bog je prvo sebi stvorio bradu“.
2015-03-18

Most

„Hrvatska predstavlja most između EU i Zapadnog Balkana“, rekao je njemački predsjednik Gauck našoj Predsjednici prilikom njezinog posjeta Njemačkoj.

Čitajući navedenu izjavu u prvi trenutak pomislih: „Ipak smo mi Zapadni Balkan, ma koliko to nijekali.“ A onda malo razmislih i shvatih da smo mi samo MOST između EU i Zapadnog Balkane po kojem će se iz EU ići na Zapadni Balkan i obratno. Jednostavnije rečeno: po nama će svi gaziti.
2015-03-18


Post je objavljen 18.03.2015. u 21:42 sati.