Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/croanonimac

Marketing

20 milijardi razloga za brigu!

Duže vrijeme nisam napisao post, najviše zbog fakulteta i obaveza. Ali danas ujutro, dok sam vježbao matematiku, članak jutarnjeg lista me bacio iz takta. Radi se o hrvatskim "braniteljima" i braniteljima. Namjerno sam jednu riječ stavio u navodnike, valjda znate zašto. Branitelji prosvjeduju već 5 mjeseci. Dogovora nema, a ministar branitelja je izjavio kako bi ove glupost...pardon..ova fantastična izmjena zakona košta 20 mlrd kuna (sad nas košta oko 6 mlrd). Ovih 14 mlrd bi se moralo srezati u drugim sektorima - školstvo, zdrastvo, sve one manje bitne stvari od naših branitelja. Evo nekih o zahtjeva koje ću rado komentirati.

"nezaposleni branitelj mora imati naknadu od 3000 kuna od HZZ-a do zapošljavanja ili stjecanja prava na prijevremenu mirovinu"
Znači, branitelj koji i nije branitelj, odnosno dobio je status "branitelja" će lagano doma, oprostite na izrazu, drkat kurac, dok će na primjer moj tata, moja mama morati raditi za te novce? Hmmm, zvuči pošteno. Ovo im obavezno moramo dati! Smanjit ćemo nezaposlenost ako ništa drugo...



"članovi obitelji umrlog dragovoljca moraju imati pravo na stambeno zbrinjavanje, ako je umrli roditelj bio na listi"
Znači, ako sam ja to dobro shvatio, a vi me slobodno ispravite u komentarima, sin od branitelja, nakon što taj branitelj-dragovoljac premine, mora biti stambeno zbrinut?
Znači, ako se nešto, ne daj Bože, dogodi mom ocu, ja ne dobijem ništa, ali sin branitelja, koji nema nikakve veze sa ratom, mora biti stambeno zbrinut? Odlično, ovo je sve bolje od boljega.

Evo sad malo više i ovi su me najviše dirnuli u živac:
-djeci umrlih branitelja i dragovoljaca osigurati stipendije
-djeci umrlog dragovoljca osigurati pravo na mjesto u studentskom domu
-djeci umrlog dragovoljca osigurati pravo na besplatne udžbenike
-djeci umrlog dragovoljca osigurati pravo na zakup poslovnog prostora
-djeca umrlih dragovoljaca moraju imati pravo na jednokratnu novčanu pomoć
Dobro, jel oni misle da samo njima treba pomoći? Znači, moj prijatelj iz srednje, izgubio je oca, i nema ova prava. Po takvom bi on bio manje vrijedan nego ova djeca? Jel to pošteno, ajde mućnite malo svojom glavom i zapitajte se? Zašto bi se djeci branitelja trebalo ovo sve omogućiti, a djeci koja su izgubila roditelje ali ne u ratu, njima se ne daju ovakva prava?

Nismo još gotovi, ide šećer na kraju:
"svim nezaposlenim braniteljima starijima od 45 godina bez obzira na zdravstveno, socijalno i imovinsko stanje treba isplaćivati opskrbninu od 1860 kuna"
Odlično! Ovo nam treba! Znam ja jednog branitelja, koji se nije trijeznio od završetka rata, posla nema, ni ženu ni djecu. Ovo mi se čini kao odličao potez. Zamislite kako će ih on dobro uložiti? U cigarete i alkohol - to je ono što nama treba.

Nemojte sad misliti da sam bezobrazan, samo razmišljam svojom glavom. Svatko tko ima imalo mozga, pa makar mu i tata branitelj, shvatit će da ovo nije u redu. Osim ako je pohlepan, što polagano izlazi na vidjelo. Hrvatska je duboko podijeljena zemlja. Lijevi i desni, zaposleni i nezaposleni, bogati i siromašni,...I sad nakon toliko podjela još imamo i one dvije "podržavam branitelje" i "ne podržavam branitelje". Pa dokle više?
Jebeš ovakvu zemlju.
Jebeš ovakav narod.
Jebeš ovakve ljude.
Jebeš ovakvu politiku.
Jebeš Hrvatsku.
Adio, do sljedećeg posta.

Post je objavljen 18.03.2015. u 15:17 sati.