Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nekretnineumag

Marketing

Milanović: Nismo obećali EK uvođenje poreza na nekretnine

Premijer je rekao i da nije propust šefa vojne sigurnosno-obavještajne službe što su strani investitori kontaktirali pilote "Krila oluje" i što oni odlaze iz Hrvatske. Dodao je da su oni dobili ponudu jedne od najbogatijih država svijeta per capita i da on to vidi kao kompliment kvaliteti obuke, a da borbena spremnost hrvatskog zrakoplovstva nije ugrožena.
"Čudi me da oni koji su o tome imali potrebu o tome govoriti ne razumiju da smo mi demokratska država, da nismo u Titovoj Jugoslaviji kada oficiri nisu mogli ići preko granice jer nisu imali putovnicu", rekao je Milanović.
Za ministricu vanjskih poslova Vesnu Pusić rekao je da ima njegovu potporu za potencijalnu kandidaturu za opću tajnicu UN-a.
Upitan hoće li biti tematske sjednice Vlade koju je tražila predsjednica, Milanović je rekao kako treba dopustiti da premijer odlučuje kako funkcionira Vlada i da vlada nije parlaonica. Ako netko ili predsjednica želi doći na sjednicu Vlade, to je u redu, ali ne na raspravu o općoj nadležnosti nego o konkretnim pitanjima, rekao je.
Na pitanje hoće li predsjednica Grabar-Kitarović putovati na sjednice Europskog vijeća, kako je najavila, kad su na dnevnom redu teme iz njenih ustavnih ovlasti, rekao je da to treba pitati predsjednicu da malo bolje objasni.
Dodao je da vidi čak problem u tome da predsjednik predstavlja Hrvatsku na NATO summitima jer se i tamo radi o finacijskim obavezama države koje ne može preuzeti predsjednik.
Premijer nije dao određen odgovor kad će biti parlamentarni izbori, ali na novinarsko traženje nije isključio mogućnost da oni budu održani u veljači iduće godine.
Radimo posao s punom vjerom i elanom, da ljudi vide koliko smo napredovali.
Hrvatska je urednija i bolje vođena nego prije tri godine, zaključio je premijer apartmani Istra

Post je objavljen 13.03.2015. u 14:30 sati.