Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Osho: ŽIVOT

OSHO:

Život

Posvetite svoj život onome što je lijepo. Ne trošite život na ružne stvari. Nemate toliko puno vremena, ni toliko energije. Život je tako kratak, a izvor energije je tako mali. Jednostavno je glupo trošiti je na tugu, bijes, mržnju i zavist.

Upotrijebite je za Ijubav, upotrijebite je za neko stvaralaštvo. Upotrijebite je za prijateljstvo, upotrijebite je za meditaciju. Učinite nešto sa njom što će vas uzdići. I što se više uspinjete, to će vam više izvora energije biti dostupno. A na najvišoj tački vaše svjesnosti vi ste - skoro bog. Sve je to u vašim rukama.

Prihvatite sebe

Prihvatite sebe baš takve kakvi jeste! A to je najteža stvar na svijetu! Zato što to protivreči svemu što su vas učili, vašem obrazovanju, vašoj kulturi. Od samog početka, su vam govorili, kakvi treba da budete. I niko vam nije rekao da ste dobri takvi kakvi ste.

Ne treba da smo opsjednuti sobom, ali prirodna Ijubav prema sebi mora obavezno da postoji. To je kamen temeljac, samo polazeći od njega, možete voljeti još nekog.

Prihvatite sebe, volite sebe. Nikada nije bilo nikog, sličnog vama, i nikada neće biti niko kao vi. Vi ste prosto jedinstveni, neuporedivi. Prihvatite to, zavolite to, slavite to! I u tom slavlju počinjete da vidite jedinstvenost drugih, neuporedivu Ijepotu drugih. Ljubav je jedino moguća kada postoji duboko prihvatanje sebe, drugih, cijelog svijeta. Prihvatanje stvara ambijent u kom raste Ijubav, tlo na kom cvjeta Ijubav.

http://www.bebamur.com/blog/oso-meditativni-trenuci


Ošo - Meditativni trenuci
Jedan svijet " Kolektiv " je veoma opasna riječ. U ime kolektiva uvijek je žrtvovana individua, realno postojeća. Nacije su žrtvovale svoje pojedince u ime nacije. A "nacija" je zapravo samo...
BEBAMUR.COM

Post je objavljen 12.03.2015. u 16:15 sati.