Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vilenice

Marketing

Povodom obilježavanja Međunarodnog Dana žena

Iskustvo i svakodnevni susreti sa nezaposlenim obrazovanim ženama ukazuju mi na problem ekonomske krize s kojom se suočava sada već treća generacija žena.

Povodom obilježavanja Međunarodnog Dana žena prenosimo o zbivanju posvećenom upravo problemu nezaposlenosti obrazovanih žena u Hrvatskoj pod nazivom "Motivirane, obrazovane, nezaposlene? Izazovi i prilike za mlade žene na tržištu rada u Hrvatskoj" koji je Ured za informiranje Europskog parlamenta u suradnji s Centrom za ženske studije organizirao 6. ožujka 2015. godine u Kući Europe u Zagrebu (A. Cesarca 6), od 10:30 do 12 sati:

Pritom su predstavljeni i rezultati istraživanja u sklopu studije Gender Equality, Unemployment and Lifelong Learning in Europe – Impact on Life Chances of Young Women, a rezultate su prezentirale znanstvenice Leda Sutlović i Zorica Siročić:

Ured za ravnopravnost spolova:
http://www.ombudsman.hr/index.php/hr/top-stories/diskriminacija/508-okrugli-stol-motivirane-skolovane-nezaposlene-izazovi-za-mlade-zene-na-trzistu-rada-u-hrvatskoj-u-organizaciji-uredu-za-informiranje-u-rh

Pučka pravobraniteljica:
http://www.ured-ravnopravnost.hr/site/hr/najave/1410-ravnateljica-na-okruglom-stolu-qmotivirane-obrazovane-nezaposlene-izazovi-i-prilike-za-mlade-ene-na-tritu-rada-u-hrvatskojq.html

Rasprava je ukazala na paradoksalnu činjenicu da žene čine 70% diplomiranih, a istovremeno 69 % nezaposlenih visokoobrazovanih osoba.


Napisala: Marina za blog Udruge "Vilenice"





Post je objavljen 10.03.2015. u 21:13 sati.