Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/blogodneverina

Marketing

S Klobasicom u Europu i druga čuda








Sveti Petar u Šumi. Futurističko-tradicionalni kolaž ili nova ispovjedaonica?





Biti tajnik LAG-a ima i svoju prednost. Krečem se i upoznajem proaktivne čimbenike hrvatskog društva koji me odmah pune poletnom idejom da se sve može kad se hoće i kad su uvjeti teški.








U "predvorju" sajma.



Kolači i torte kako si ih zamišljam da ih prave none.




A sad ako sam vam uspio odvući pozornost iz svakodnevnice prionite sa mnom u petu.

Što se to tamo zbiva?




Barba iz Karanca u Baranji žustro miješa čvarke







Delicije.





Riječ je o manifestaciji istarskih LAG-ova, LAG Baranja i Vuka Dunav




Baš je teško....




... izdvojiti nešto kao bolje od drugog te sad razumijem ozbiljnu zadaću svakog žirija.




Zaljubljenik u smokve.


Ovaj simpatični čovjek je moj izbor. U očima mu iskri ljubav prema smokvi. Kaže da ima 800 ulika ma ga boli briga za njih jer on voli samo svoje smokve.











osim što može napraviti sve zamislivo od smokava potrudio se biti u tematici pa je napravio i smokvenjake u obliku kobasice. To je taj fanatizam koji nam treba.





Skoro savršeni poklon. Još mi stavi knjigu unutra i osvojen sam.










Kog ovog barbe su male paprike s inčunom u maslinovom ulju čisti sex.




Rekoh mu kada bi ja takvo nešto proizvodio da to nikad nebi stiglo do tuđeg stola.




Bilo kakva smotra delicija je nezamisliva bez dobre kapljice.







Biti fotograf nije više fora. Svi su nekako cijepljeni na slikavanje. Zapravo što više slikaš to bolje jer će završiti na društvenim mrežama.






Karič od AZZRI-ja. Dovoljno je proči masiv Učke i imate osjećaj da ste u drugoj državi koliko vrijedni Istrijani ulažu u svoju poljoprivredu.





Tu su i nagrade za najbolju kobasu.




Bez glavešina nema sajma tako da nema sajma bez glavešina.




E ovakvim bi se ja kolutom vračao kući.




Finalmente i ja mogu izjaviti "che buona mortadella!!"


>

Predsjednica naše Terre Liburne prije nemilosrdnog smaknuča smokvenjaka s orahom.




Ovdje sam kupio bučino brašno za kruh.





Samo ti reži...




Šarolika ekipa lagovaca na studijskom putovanju.




Predavanje o osobitostima Baranje.





Ravnatelj AZRRI.ja gosp. Milan Antolović objašnjava lagovcima iskustva Istarske županije.




Istrijani su pokazali kako je županije preko fonda za poljoprivredu pomogla u proširivanju iskorištenih kultura. Zaštitala sve što ima veze sa istrom: kozu, tovara, boškarina, malvaziju, teran i boga pitaj gdje će stati.





Pozitivni primjer članovaLAG-a Istočne Istre. Manufaktura keramike "Merania".

Krapan kod Raše.

Merania je inače područje koje je išlo od rijeke Raše do Rječine i znači "primorje" kao što pokrajna Pomeranija u Poljskoj ima isto značenje. Znači Merania je bila mikroregija koju danas znamo kao Hrvatsko primorje.

[za one koji ne znaju da postoji nešto između Istre i Dalmacije]




Gospodin Massimo Jerkel je isto zaljubljen u vlastiti posao i sa žarom nam želi objasniti svaki dio postupanja sa keramikom od nabavljanja gline do formiranja na lončarskom kolu.
















Gospođa Dolores Jerkel objašnjava postupak bojenja.




Keramika je nama arheolozima jako bitna jer je najčešći nalaz s kojim datiramo slojeve. Najčešće ju nalazimo u fragmentima, a čitave komade možemo sanjati samo u nekropolama.







Razmišljam kako bi bilo odlično jednom ispeči keramiku na neki starinski način. Upute su kod Katona Starijeg.




Gotovi proizvodi. Još i keramičke lustere proizvode...


















I za kraj obitelj Negri. Jedna stara plemička obitelj koja se bavi maslinarstvom i vinima.




Ja vam organoleptički doživljaj ne znam opisati poput gastronoma sa svim onim stručnim frazama koje žele reći da si se dobro najeo ali ovo je fantastično. I vrijedi svih 240 kn po litri. Naravno, čovjek izvozi...







I za kraj još jedan pohvalni proizvod/brand/kako ćeš domaćih ljudi


Takvim ljudima se ja nadam. I da ih bude što više.






Post je objavljen 10.03.2015. u 20:06 sati.