Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/minusiplus

Marketing

Natuknica 20: Poslednja šansa

Image and video hosting by TinyPic

Neretko se parti završi pre nego što bi trebalo. U jednom trenutku piješ kjupek u sred kluba a u narednom te iz njega izbacuju, tek ste zaplesali stiskavac a svetla se već pale, taman su ti hlače do gležnjeva a neki te smarači u spavaćici teraju van. Bezbroj je scenarija a prostora za preokret premalo. I dok se praskozorje polako pomalja a prvi dnevni tramvaji izlaze iz garaže, doma se polako vraćaju neupareni, nedopijeni i nezabavljeni. Oni retki koji se ne mire sa tom situacijom okupljaju se u takozvanim last chance mestima.

Ovi lokali se obično nalaze u podrumima i neuglednim barakama, sa druge strane nasipa i komunalnih pravila. I mada rade celu noć počinju da se pune tek kada drugi klubovi zatvore i kada se armija poraženih slije iz svih pravaca. A priznati poraz, uči nas nauka o menadžmentu, siguran je put do pobede. U ovim mestima ne možete više gajiti iluzije ili lagati druge da ste uspešan čovek ili ostvarena žena, da ste iznad ostatka mase ili situacije. Onog trenutka kada ste zakoračili unutra, bilo zbog želje za snošajem ili da ubijete vreme do prvog jutarnjeg, vi ste se, zajedno sa svim prisutnima, našli na dnu. A dno je sjajan podijum za parti!

Više nema kalkulacije, sujete ni socijalnih inhibicija. Lakše se ufurava, žica i daruje, pleše i horski peva. Formacije u kojima se došlo brzo se razbijaju a kombinatorika dna će učiniti svoje. Nazdraviće se novim prijateljstvima, slučajnim susretima i bez posebnog razloga. Dovatiće se ko s kim može i častiti ko šta ima. Računica je jasna: dalje nema, valja nam provesti se. Pa tako, ljudi koji će danas napraviti važan životni pomak su možda već odmorno ustali ali otpad sinoćneg provoda već uveliko partija! Malo li je za danas?

sastavio: Axa

Post je objavljen 10.03.2015. u 11:03 sati.