Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/vatrenevijesti49

Marketing

VATROGASCI SA KOJIMA BI SE SVAKI GRAD PONOSIO

SVETA NEDELJA
Piše: Damir Marenić

Svoju 89. godišnju skupštinu u restoranu „Dvojka“ u Kerestincu održali su članovi DVD-a Sveta Nedelja. Iz izvješća o bogatom radu društva izdvojimo ukratko: bojanje krovišta vatrogasnog doma prije postavljanja završnog pokrova, osiguranje Svetonedeljskog fašnika, sudjelovanju na međunarodnoj vježbi žurnih službi CRO MODEX u trajanju od tri dana, čuvanje Isusova groba u župnoj crkvi Presvetog Trojstva, prijem kod Gradonačelnika gdje je prizanje za vatrogasca godine uručeno zamjeniku zapovjednika društva g. Zvonimiru Mikin, edukacija djece iz vrtića Linigra, Dječji san i Slavuj, prikupljanje pomoći za stradale i pomoć u otpremi na sabirno mjesto te zajedno sa kolegama iz Strmca izvršili odvoz pomoći s vatrogasnim kombi vozilima u najugroženija područja u Slavoniji, sudjelovanje na dislokaciji, saniranja najugroženijih područja u Slavoniji zajedno s ostatkom tima VZG-a, sudjelovanje na pokaznoj vježbi prijateljskog im društva DVD-a Lasinja, organizacija vatrogasne zabave povodom blagdana Sv. Roka, sudjelovanje na županijskoj vježbi PPZ 2014 koja je održana u Svetoj Nedelji.
Image and video hosting by TinyPic
Natjecateljske ekipe djece sudjelovale su na 6 natjecanja, odradile 30 vježbi te jedan roditeljski sastanak, dok je ekipa vatrogasne mladeži sudjelovala na 8 natjecanja od kojih su na 3 natjecanja osvojili 1. mjesto. Prošle godine su operativni članovi društva odradili 47 intervencija, jedno vatrogasno osiguranje, te 7 dežurstava pri kontroliranom spaljivanju. U prošloj godini otpremili su i 316 cisterni pitke vode. Redovito tijekom cijele godine operativni članovi izvršavaju razne taktičke zadatke na operativnim vježbama, te održavaju čistoću i ispravnost vatrogasnih vozila i tehnike. Tijekom godine operativni članovi društva utrošili su 700 sati i to veći dio na vatrogasnim intervencijama, na kojima je u prosjeku sudjelovalo 5 vatrogasaca, a po važećem cjeniku VZG-a troškovi tih intervencija iznose 151.850,00 kn.

Zapovjednik društva Petar Mikin nam je rekao: „ Mogu sa ponosom reči da odrađujemo i najsloženije intervencije kao što je bila ona u CIOS-u te bih ovom prilikom pohvalio članove Zvonimir Mikin, Valentin Špehar, Goran Kostelac, Dario Marenić, Rijad Kolarević i Petar Mikin . Kao što je to kod nas uobičajeno mi velika sredstva ulažemo u novu ili dotrajalu opremu kako bi bili što efikasniji na intervencijama“
Image and video hosting by TinyPic
Mnoga društva bi se rado pohvalila financijskim izvješćem kakvo imaju svetonedeljšćani, zato nam je pojašnjenje dao predsjednik društva Marijo Švigir „Pa sredstva koja smo do sada prikupljali, velikim dijelom od prijevoza pitke vode građanstvu te ih oročili za nabavku vatrogasnog vozila. Međutim Grad ide u nabavku novih vatrogasnih vozila za Zajednicu pa ćemo ta naša sredstva prenamijeniti velikim dijelom u vatrogasni dom jer je dobrano nagrižen vlagom . Također sredstva će se usmjeriti i u nabavku opreme kao i do sada te edukaciju i školovanje vatrogasnih članova“.

Na kraju skupštine zaslužnima su podijeljena i priznanja. Spomenicu za 10 godina primio je Ivica Steiner, spomenicu za 20 godina dobili su Pavao Lacković i Goran Čačković . Medalju vatrogasni veteran dobio je Branko Šeketa. Priznanje Zagrebačke županije za dislokaciju u Slavoniji dobili su Zvonimir Mikin i Viktor Zlodi. Također svoja uvjerenja dobili su polaznici za zvanje vatrogasna mladež, vatrogasac te osposobljavanje za zaštitu dišnih organa.

Post je objavljen 06.03.2015. u 16:05 sati.