Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nevenkagaragic

Marketing

PRAVDA ZA DENISA, PRAVDA ZA… PRAVDA…

(post pisan 25.10.2009.)PRAVDA - mislena, bolje reci, nemoguca imenica u BiH!
Za utehu mi uopste ne sluzi cinjenica da je slicno i u okruzenju.
Toga je svesna velika vecina gradjana ove drzave.

A sta rade odgovorni po tom pitanju?
Sta rade predstavnici gradjana ove drzave po tom pitanju (Opstina, OV, Kanton, Federacija, Parlament, Predsednistvo)?
Predstavnici vlasti u Tuzli izlaze na ulicu negodujuci i trazeci pravdu zbog ucinjene nepravde nasem sugradjaninu u drugoj drzavi!? Kakvo licemerje!

Predsedavajuca OV-a Tuzla, Nada Mladina je takodje bila na protestima...
Zasto nju izdvajam? 16.08.2007.godine i njoj sam, uz kopiju otvorenog pisma VSTV-u, poslala "tonu" dokumentacije i dokaza trazeci PRAVDU za mog Denisa, no nije se udostojila odgovoriti ni jednom jedinom recju!
Zasto nije reagovala kao predsedavajuca OV-a i kao profesionalac-lekar pedijatar? Kome birani predstavnici gradjana sluze? Samo sebi?

Svoj licni protest kreiram i finansiram sama. Tako sam i dzambo plakat kod "Merkatora", 2 godine uzastopno narucila i platila iz svog dzepa naravno, cekajuci odgovor VSTV-a na prituzbu protiv tuzilaca Ive Iveljica i Koval Slavena. Po mesec dana su plakati "vristali" trazeci pravdu, cekajuci bilo kakvu reakciju, pomoc... Nikoga nije bilo briga! Zasto? Mozda zato sto ZNAJU da u BiH NEMA PRAVDE i da je VSTV upravo i oformljeno kao zaledjina korumpiranim tuziocima i sudijama?A ONI, kome ONI upucuju protest? I na ciji teret (finansijski)? Jad, jad i beda, svuda oko nas. Ko ne veruje neka procita :

Prenosimo: Srbijanski tužilac Sinana Alića pohvalio za kooperativnost!

Ko je u BiH nadlezan za PRAVDU? Cini se, NIKO.
Pravosudne institucije su tako "sposobne" i "profesionalne" da je njihovom "zaslugom" Evropski sud u Strazburu bukvalno zatrpan tuzbama gradjana protiv drzave BiH.
Ali, KOGA je briga, dokle god imaju dobra primanja i obezbedjuju svoje sinove i kceri!?

Kako "radi" Tuzilastvo TK u Tuzli sa svojom sarajevskom "zaledjinom", na celu sa VSTV-em, najbolje oslikava dugotrajna "trakavica" iz teksta sa ovog linka i komentari na isti :

Sex-afera: Dvije stotine svjedoka o sprezi profesora i kriminalaca

PRAVDA... PRAVDA... PRAVDA…?

Iz knjige “IN MEMORIAM” - 2. i 41. stranica:E moj sine… moj mili Denise... petu godinu cekam PRAVDU... pravdu za Tebe...Ima li je u ovoj drzavi? Ako ima uopste drzave... Ne, ne vidim ni drzavu, ni pravdu! Samo vrisak tisine...

I Tvoj tihi glas... uvek iznova i iznova…kad smo Te u teskom stanju na rukama iznosili…
Tvoje poslednje reci na odlasku iz stana…
"tu sam"...
"tu sam"...


Tisina... odavde do vecnosti... samo TISINA...Komentar na blogger.ba (post pisan 25.10.2009.):

"Pravda...i ja se pitam šta je to i da li uopšte postoji? Kažu da je spora ali da na kraju pobijedi...samo ne znam kada je kraj? I koja je cijena pravde? I kada na kraju dođe da li se to uopšte i može zvati PRAVDOM!!!"
Objavio/la gordanasi prije 5 godina 4 mjeseca


Post je objavljen 07.03.2015. u 11:49 sati.