Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/bookeraj

Marketing

Melissa Senate: „Tajna sreće“

Koji put vam se dogodi da vam se čitateljski put ukrsti s nekom pravom petparačkom limunadom. Pa makar ona bila umotana u najfinije korice i makar imala najsimpatičniju ilustraciju na naslovnici, ponekad ne možete izbjeći činjenicu da se radi o knjizi koju ste dohvatili samo da vam vrijeme brže prođe.

(o autorici saznajem tek da ima desetak mekoukoričenih naslova, od kojih je tek ovaj preveden kod nas, ali s dobrim izgledima da će ih biti još)

U središtu je radnje dvadesetosmogodišnja Rebecca Strand koja radi kao pomoćnica odvjetnika iz New Yorka, čiji je otac Daniel Strand, na početku romana na samrti. Prije smrti, svojoj kćeri povjerava dugo čuvanu sramotnu tajnu – da je otac djevojčice, danas dvadesetšestogodišnjakinje, koju ima sa ženom s kojom je na obali Mainea imao ljetnu avanturu prije više od četvrt stoljeća, i koju je napustio kako bi očuvao svoj zakoniti brak.

Nakon njegove smrti, Rebecca naprasno napušta New York i vezu s odvjetnikom Markom koja ionako ide nizbrdo, i odlazi u potragu za svojom polusestrom Joy. Svačija logika, osim logike glavne junakinje, nalaže da je polusestra, koja nikad nije upoznala njihovog zajedničkog oca, neće baš dočekati raširenih ruku. Joy ima vlastiti život, dijete i otuđenog supruga, a bavi se organiziranjem autobusnih izleta za samce, odnosno putovanja za buduće i postojeće ljubavnike, te za one kojima je potrebna obnova ljubavnog žara.

Rebecca se nameće svojoj polusestri, njezinoj obitelji i gradiću u kojoj Joy živi, te uskoro postaje nezamjenjiv dio male zajednice, dok njezin život u New Yorku stoji, zbog čega pred Rebeccom do kraja romana predstoji donošenje nekih osobito teških životnih odluka.

Ako nemate pametnijeg posla, možete se upustiti u čitanje ovog romana, ali ako i ne – nije veliki gubitak.


Post je objavljen 04.03.2015. u 20:48 sati.