Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nevenkagaragic

Marketing

VSTV OPRAVDALO SVOJU ANEMICNOST

(post pisan 11.08.2009.)NAKON 2 GODINE "EKSPEDITIVNO", "AZURNO" VSTV KONACNO ODGOVARA
OCEKIVANO… BEZ IZNENADJENJA!
Stalno se vracam ovoj sjajnoj latinskoj poslovici. Moze se primeniti na sve moguce situacije, institucije, "uspehe" BH institucija: drzavnih, pravosudnih, zdravstvenih, obrazovnih, itd., itd…:

"ERRARE HUMANUM EST, SED IN ERRORE PERSEVERARE DEMENTIS"

"GREŠITI JE LJUDSKI, ALI U GREŠKAMA USTRAJATI OBELEŽJE JE LUDAKA"

Da, u Bosni i Hercegovini sve tako “funkcionise” da nije cudo sto se sve cesce, rec DRZAVA zamenjuje recju PROTEKTORAT!

Pune 2 (dve) godine je trebalo VSTV-u, odnosno Glavnom disciplinskom tuziocu Andjelku Marijanovicu, ponovo izbaranom (valjda je vrlo PODOBAN), na celu sa njegovim predsednikom, Miloradom Novkovicem (koji je nasledio svog prethodnika Branka Perica), da mi konacno odgovore na moju prituzbu – prijavu protiv tuzlanskih tuzilaca Ive Iveljica i Koval Slavena!

Njihov "uradak", predmet UDT-a br.5453/07 od datuma 05.08.2009.godine, stigao je 11.08.2009.godine. Tacno 5 dana manje od 2 godine od datuma moje prituzbe.

Ocekivala sam, naravno, ovakav odgovor (nema dovoljno osnova za pokretanje disciplinskog postupka), jer vrlo dobro znam da vrana vrani oci ne kopa, a uz to, gde bi Milorad Novkovic “ruzio” svoje bivse tuzlanske kolege!?

Cudno, upravo Milorad Novkovic priznaje cinjenicu da je Sud u Strazburu ZATRPAN tuzbama gradjana protiv BiH. Cemu cudjenje?

"(Sarajevo, 27. juli/srpanj 2009.) - Tokom protekle sedmice predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milorad Novković je obavio intervju s novinarom Oslobođenja. Tokom intervjua predsjednik Novković je govorio o brojnim pitanjima koja se odnose na bh. pravosuđe poput reforme pravosudnog sistema u BiH, osiguravanja nacionalne strukture nosilaca pravosudnih funkcija, neujednačenosti sudske prakse, procesuiranja predmeta ratnih zločina, rješavanja problema tzv. komunalnih predmeta, te plata sudija i tužilaca."

A sta kaze Milorad Novkovic za "Tuzlanski list" :

"Pravosudne institucije nisu efikasne" ili
"... sudije i tuzioci traze ono sto im pripada i sto zasluzuje njihov izuzetno slozen i odgovoran posao."


Cuj, nisu efikasne (ZASTO?), a zasluzuju...!?

Eh, Novkovicu, kakvu vi to ANEMICNU i BESPOTREBNU instituciju predstavljate?!

"(Sarajevo, 10. august 2009) - Predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća BiH Milorad Novković dao je intervju za Tuzlanski list. U ovome intervjuu predsjednik Novković je odgovorio na aktualna pitanja vezana za bh. pravosuđe poput reforme pravosudnog sistema u BiH, plaća sudija i tužioca, rješavanja tzv. komunalnih predmeta, pritiska na sudije i tužioce, dvostrukog vođenja predmeta i sastanka održanog tijekom nedavnog posjeta Tuzli."VSTV je zaista opravdalo svoju anemicnost. Pri spomenu ove institucije, tuzlanski advokati su samo odmahivali rukom (kao na lanjski sneg) i podrugljivo se smeskali.

Samo vi vi nastavite i dalje sa zastitom korupcije, nepotizma, prijateljskih, stranackih, komsijskih i inih odnosa! Svakako ni vasa, ni bilo koja institucija u BiH nije u sluzbi gradjana, svrha ste sami sebi!

Ja idem dalje u trazenju pravde za svog sina.
PRAVDU ZA DENISA u ovom trulom drustvu ocito necu naci!Komentar na blogger.ba (post pisan 11.08.2009.) :

"Draga Nevenka,
Evo već pola sata buljim u kompjuter pokušavajući smisliti da napišem neki pametan komentar...ali jednostavno ništa pametno ne mogu da smislim. Nema se tu šta reći...osim strvarno mi je žao što je odluka takva!!! Nakon toliko vremena čekanja....
Po ko zna koji put ću ponoviti da vam se stvarno DIVIM i vi ste mi uzor za moju borbu
Voli vas
Gordana"


Objavio/la gordanasi prije 5 godina 6 mjeseci


Post je objavljen 03.03.2015. u 07:59 sati.