Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nogometneikone

Marketing

Desetke, slobodnjaci, Varteks i Slaven.... :)

Ikona srca nogometnog igrališta, uzor mlađim uzrastima kluba. Igrač bogate karijere, jedan od aktera afere Ofsajd, pamtimo ga po vanserijskim nastupima u dresu Krojača…….MILJENKO MUMLEK!!!

Rođen je u studenom 1972. u Varaždinu. Prve nogometne korake načinio je u školi nogometa NK Varteks. Profesionalnu karijeru započeo je u NK Varteksu 1992. Najprije je proveo sedam sezone u dresu Krojača. Nastupio je u 185 utakmica te postigao impresivnih 50 pogodaka. Posebno se ističu njegovi nastupi u Kupu pobjednika kupova kada su baš njegovi pogotci bili odlučujući u utakmici s Heerenveenom te donijeli prolazak u četvrtfinale. U ljeto 1999. Potpisuje ugovor s zagrebačkom Croatijom (uskoro ponovno Dinamo). Tada je Dinamo pod vodstvom argentinskog stručnjaka Osvalda Ardilesa ušao u Ligu prvaka, drugu godinu zaredom. Miljenko je skupio čak četiri nastupa za Modre u elitnom natjecanju. Ukupno je u cijeloj sezoni 9 puta nosio modri dres te postigao 5 pogodaka. Nažalost, česte ozljede nisu dopustile da odigra više utakmice za sada već Dinamo, puno je vremena proveo na klupi. Nakon uglavnom neupsješne avanture u metropoli, Miljenko se vraća u rodni Varaždin. Sljedeće tri sezone je proveo u Varteksu, tada je Varteks bio u samom vrhu našeg nogometa, izbacili su i veliku Aston Villu iz europskog natjecanja. Odigrao je ukupno 54 utakmice te zabio 12 pogodaka. U kolovozu 2003. potpisao je ugovor s belgijskim Standardom iz Liegea. U Belgiji je odigrao dvije sezone, nastupio je u 33 utakmice te zabio 2 zgoditka. Nakon inozemne avanture vratio se u HNL. Potpisao je ugovor sa Slaven Belupom. U Koprivnici je odigrao 28 utakmica te postigao 10 zgoditaka, svlačionicu je dijelio i s našom sljedećom ikonom koju ćete uskoro upoznati. Nakon avanture u Podravini vratio se u Varaždin. Da godine ništa ne znače pokazao je Miljenko te je čak dvaput u tri sezone bio proglašen najboljim igračem Varteksa odnosno Varaždina, trofej kojeg dodijeljuju novinari, navijači i treneri. U tri sezone je odigrao ukupno 83 utakmice te postigao 27 pogodaka. U tom je periodu klub doživljavao značajne promjene, te je bio u jako teškoj financijskoj situaciji. Čak je promijenjeno ime kluba, dobio je ime NK Varaždin što se nije svidjelo velikom broju navijača. Klub je ubrzo otišao u stečaj, te je izbačen iz lige usred sezone zbog nagomilanih dugova. Kasnije je Miljenko završio u pritvoru zbog afere namještanja utakmica, poznata akcija Ofsajd. U prosincu 2011. nepravomoćno je osuđen na sedam mjeseci zatvora. Bilo je teško reći da li su Miljenko i ostali htjeli time zaraditi dodatni novac ili pomoći ostalim igračima da dobiju novac pošto im klub nije po nekoliko mjeseci isplaćivao zarađene plaće. Nakon odrađene zatvorske kazne Miljenko se vratio nogometu, potpisao je za NK Podravinu iz Ludbrega te odigrao nekoliko utakmica i u 40.-oj godini. Danas Miljenko radi kao nogometni trener u NK Varaždinu, klubu u kojem je ponikao. Što se tiče reprezentativne karijere, nastupio je u 8 utakmica, većinom prijateljskih te postigao 1 pogodak. Debitirao je 1994.u prijateljskoj tekmi protiv Slovačke, zamijenio je Deana Računicu.




Još jedna ikona bogate igračke karijere, trenutačno bez angažmana, poznat po brojnim golovima iz slobodnjaka. Strastveni putnik, godišnje odmore je trošio putujući svijetom. Zahvalan igrač sredine terena…… SREBRENKO POSAVEC!!!!

Popularni Sebi rođen je u ožujku 1980. u Murskoj Soboti u Sloveniji. Većinu profesionalne karijere proveo je igrajući za Slaven Belupo i Varteks. Karijeru je započeo u Varteksu, već u mlađim uzrastima zapazio ga je milanski Inter. U svojoj prvoj seniorskoj sezoni nije zabilježio niti jedan nastup za Varteks. Odmah potom otisnuo se u Njemačku, potpisao je ugovor za Hannover, tadašnji drugoligaš kojeg je preuzeo Varaždinac Branko Ivanković. U Njemačkoj se zadržao jednu sezonu, odigrao je 5 utakmica, bez učinka. Vratio se u HNL, potpisao je ugovor za Slaven Belupo iz Koprivnice. U sljedećih pet sezona postao je jedan od glavnih igrača koprivničkog prvoligaša. Odigrao je ukupno 95 utakmica te postigao 23 pogotka. Nakon Slavena potpisuje ugovor za NK Varteks. Sezonu je proveo u Varaždinu te nastupio u 28 utakmica i postigao 2 pogotka. Zatim je otišao u tursku prijestolnicu, Ankaru. Potpisao je za klub Ankaragucu. U Ankari je proveo samo pola sezone te odigrao 7 utakmica. Vratio se ponovno u HNL te u četiri godine odigrao 91 utakmicu i postigao 16 pogodaka za Slaven Belupo. S 30 godina na leđima ponovno napušta Koprivnicu te tada potpisuje za NK Varaždin. Tada je uVaraždinu nastupio u samo 4 utakmica te nije postigao niti jedan zgoditak. Nakon Varaždina odlazi u NK Luka Koper, u 1.SNL provodi također jednu sezonu. Odigrao je ukupno 16 utakmica. Zatim je pola sezone bio bez angažmana da bi se zatim zaputio u Kinu, osigurati egzistenciju. Potpisao je ugovor za drugoligaša Hunan Xiangtao. Trener kluba je Varaždinac Dražen Besek i kondicijski trener Nikola Jaroš. Sezonu je proveo u Kini te je trenutno bez angažmana. Za reprezentaciju je dobio poziv početkom 2006. za turnir u Hong Kongu. Nastupio je utakmici za treće mjesto baš protiv Hong Konga kada amo pobijedili rezultatom 4:0. To mu je jedini nastup u kockastom dresu.




S ove dvije ikone završavam svoj prvi period objavljivanja. Vraćam se za dva do tri tjedna s novim ikonama i novim pričama, bolji nego dosad. Uživajte!

Mateo



Post je objavljen 02.03.2015. u 14:18 sati.