Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/budan

Marketing

Prijatelji životinja

Aktivnosti


Prijatelji životinja za zabranu pirotehnike
Ministarstvu unutarnjih poslova predali smo više od 15 i pol tisuća potpisa peticije za zabranu petardi II. I III. razreda. Nakon predaje peticije, iznijeli smo argumente za zabranu petardi na Okruglome stolu i uputili javnosti službeno mišljenje u kojem smo reagirali i na spuštanje dobne granice za nošenje oružja. Zahvaljujemo svima koji su dali svoj potpis i poslali svoje mišljenje Ministarstvu. Vjerujemo u promjenu zakona, što bi rezultiralo dočekom 2016. bez petardi.


Savjetovalište o veganskoj prehrani
Pokrenuli smo prvo besplatno nutricionističko savjetovalište o biljnoj prehrani. Putem prijave za individualno savjetovanje (telefonsko, e-mailom ili uživo) svake prve subote u mjesecu možete od mag. nutricionistice Ivane Šimić dobiti savjete kako poboljšati svoju prehranu. Iako je savjetovalište zamišljeno prvenstveno kao pomoć veganima, otvoreno je i za sve vegetarijance i ne-vegetarijance koji bi željeli poboljšati zdravlje biljnom prehranom.


Fotoakcija u prostoru Prijatelja životinja
Dana 15. 2. podržali smo humanitarnu fotoakciju čakovečkog azila Prijatelji, ustupivši im prostor naše udruge za fotoseansu na kojoj su građani, u zamjenu za donaciju, mogli dobiti profesionalnu fotografiju sebe sa svojim životinjskim prijateljima. Svi koji su se odazvali uživali su u druženju i veganskim kolačima.


Akcija sa psima u ime svih krznenih životinja
Na Trgu bana Jelačića 21. 2. održali smo javnu akciju kojoj je cilj bio upozoriti javnost na problem iskorištavanja i ubijanja životinja radi krzna. U akciji su sudjelovali psi, simbolično omotani 'krvavim' zavojima, kako bi se upozorilo da je velik broj krznenih dodataka na odjevnim predmetima dobiven od krzna pasa, mačaka i drugih životinja. Podršku akciji svojom je prisutnošću dala i predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović. U sklopu akcije objavili smo i novi video na našem YouTube kanalu.

Blic vijesti


- Poslali smo zamolbu za sudjelovanjem u izmjeni Odluke o uvjetima i načinu držanja kućnih ljubimaca i načinu postupanja s napuštenim i izgubljenim životinjama grada Zagreba.

- Podržali smo novi 'Fit vegan izazov' Dragana Šurlana, odnosno program zdravoga mršavljenja.

- Poslali smo Ministarstvu gospodarstva i drugim institucijama mišljenje vezano za planove iskorištavanja nafte u Jadranu. Pozvali smo i javnost da izrazi svoje mišljenje i pošalje jasnu poruku o nedopustivosti takvih pogubnih projekata za prirodu i životinje.

- Prigodno ukrašen dnevni štand na Trgu bana Jelačića povodom Valentinova pobudio je velik interes prolaznika za aktualne peticije i promotivne artikle. Uz minimalnu donaciju, mogli su, uz ostalo, na dar dobiti i ukusnu čokoladnu vegansku poslasticu.

- U medijima smo se osvrnuli na javna hranilišta za mačke, objašnjavajući koliko su ona nužna i korisna - kako za životinje, tako i za ljude.

- Preko Agencije za mobilnost uključeni smo u program Erasmus+ Europske unije. Cilj je profesionalizacija djelatnika, a u dvogodišnjem razdoblju 11 zaposlenika i volontera sudjelovat će na treninzima koji će pomoći povećati učinkovitost projekata koje provodimo.

- Pogledajte novo ruho Newslettera Zeleni ponedjeljak. Ako još ne dobivate besplatne recepte na svoj e-mail, možete se upisati na stranici: www.zeleni-ponedjeljak.com.

- Dopunili smo našu stranicu za djecu i odrasle: www.spremi-klopu.com mnogim korisnim i zanimljivim činjenicama. Radovalo bi nas da bacite oko. :)

- Pozivamo da nam se jave roditelji čija su djeca vegani, neovisno o njihovoj dobi, kako bismo razmijenili informacije i novosti, pozvali ih na druženja i uključili ih, prema želji, u događanja koja organiziramo.

- Dok se čeka najavljeni transfer životinja iz splitskog zoo-a, stanje mnogih od njih postalo je kritično. Molimo sve da pišu upravi grada te zahtijevaju stvarno zatvaranje zoološkoga vrta i trajno udomljavanje životinja.

- Izdvajamo novo na webu:
a) Vaš novi online komentar vezan za povoljnije kastracije,
b) Članak o pogodnostima sirove hrane,
c) Rezultati provedenih anketa o zabrani krzna u Europi,
d) Informacije o sastojcima veganskih slastica,
e) O veganskoj prehrani s većim udjelom masnoća i manjim udjelom žitarica.

- Zahvaljujući vašim donacijama i uz pomoć stranih udruga koje se bave pravima životinja i veganstvom, ponovno smo tiskali strip Život jedne kokoši i plakat s prehrambenom piramidom Biljnom prehranom do zdravlja. Te, kao i mnoge druge tiskane materijale možete besplatno naručiti putem e-maila i web-kataloga. Širite svijest o pravima životinja i održivom življenju!

- Pozivamo sve da postanu ponosni članovi naše udruge. Svi članovi u zahvalu dobivaju brojne pogodnosti. Vaše članstvo i donacije omogućavaju nam borbu protiv zlostavljanja i ubijanja životinja, a vama osiguravaju brojne popuste! Tvrtkama koje daju popuste pridružio se i DVS Elektro team.

Uz zahvalu na vašem članstvu i drugim načinima nužne nam podrške, mnogo uspjeha na osobnom planu i u našem zajedničkom nastojanju za pravedniji svijet žele vam

Prijatelji životinja


---------

lp, borivoj
http://budan.blog.hr/


Post je objavljen 28.02.2015. u 09:45 sati.