Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/slucajnosrce

Marketing

Srce na kuhinjskoj spužvi



Kuhinjska spužva je zasigurno najveći izvor bakterija u kuhinji. Ova ih je zacijelo imala toliko da je nažalost uginula.
Životni vijek spužvi uvelike ovisi o staništu u kojem borave. Najkraće žive spužve koje borave u ugostiteljskim objektima, dok duboku starost dožive one koje žive u domačinstvima sa perilicom posuđa. Ekstremnu starost doživljavaju spužve udomljene od strane gazdarica sa navikom nošenja umjetnih noktiju, (kod kojih se podrazumjeva da posjeduju perilicu posuđa) a koje imaju običaj da ih tretiraju poput malih princeza. Iako su u takvim domovima ćesto bez vode, razvile su jedinstvenu sposobnost preživljavanja, dugoviječnosti i mladenačkog izgleda. Bakterije koje se obično sakupljaju na i u njima radi nedostatka vlage odbijaju živjeti u takvim uvijetima te ih izbjegavaju. Tako, nešto što im naizgled nije prirodno, doprinosi njihovoj dugoviječnosti.
S obzirom da zakon o zaštiti kuhinjskih spužvi još nije donesen, apelirao bih na vlasti da to ćim prije učine, jer sam prilikom svog istraživana utvrdio, kako neki neodgovorni vlasnici svoje spužve koriste kao alat za zaglađivanje betonskih deka, nanošenje farbe na zidove i druge površine, teih se reže na manje dijelove, oblikuje i koristi kao ukrase za svoje uvrnute potrebe kreativnog izražavanja.
Za kraj bi još dodao, kako ne morate svi nositi umjetne nokte kako bi ste svojim spužvama pružili bolji život, već ih je samo potrebno tretirati sa više pažnje i koristiti antibakterijska sredstva kako bi ste im pružili najbolju zaštitu, šta će vam one zasigurno vratiti na uzajamno zadovoljstvo.
(Informacije iznesene u ovom članku se temelje isključivo na vlastitom zapažanju i provedenom istraživanju, te se ne moraju uzimati kao pravilo.)

Post je objavljen 25.02.2015. u 19:15 sati.