Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/mario-recepti

Marketing

ČOKOLADNA POSLASTICA



Sastojci:

Tijesto:

14 dkg glatkog brašna
14 dkg maslaca
1 žutanjak
2 žlice vode
malo soli
malo ribane limunove korice

Fila:

15 dkg čokolade
8 dkg šećera
3 žutanjka
1 žlica puna pekmeza od marelice
7 dkg mljevenih oraha
4 bjelanjka snijeg

Priprema:

Sve sastojke za tijesto smješati u glatko tijesto, pokriti folijom i pustiti da odstoji u hladnjaku 45 min. U posudu staviti čokoladu, šećer, pekmez i orahe i lagano na vatri otapati i miješati (ne na prejakoj vatri), kad se već malo rastopi dodati žutanjke i lagano miješati. Maknuti sa vatre i u smjesu dodati snijeg od bjelanjaka i lagano rukom promiješati. Razvaljati tijesto (na podlozi posutoj brašnom) i staviti u podmazani pleh 20×30 cm, pa staviti filu, pa opet tijesto.Izbosti malo tijesto gore vilicom. Staviti u vruću pećnicu, te peći na 180°C. Peći 30 minuta, gotovo je kada gornje tijesto postane žućkasto. Pitu posipati štauh šećerom.





Post je objavljen 22.02.2015. u 17:53 sati.