Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gordanasi

Marketing

Završne riječi

08.07.2009.



Završne riječi...Završen život tj. životi, život moje sestre i moj život koji nije više ni nalik na život...


Tužilac je iznio sve dokaze, iskaze svih svjedoka sa obrazloženjem da sve navodi da je DOKTORKA SMRT kriva. Iskreno se potrudio i dao je sve od sebe. Hvala tužiocu! Tražio je najveću predviđenu kaznu 3 godine zatvora!!!! Možete li zamisliti da je to najveća kazna!!!??? Zakon nam nije baš najbolje regulisan a i doktori su "zaštičena vrsta..." Također je tražio oduzimanje licence za rad i pokretanje građanske parnice.


Poslije se sudija obratio meni kao da ja kažem završne riječi, što me je iznenadilo i šokiralo. Nisam imala pojma da imam pravo na završne riječi!!! Sigurno bih se pripremila i svašta nešto rekla doktorici. Tu priliku čekam evo već dvije godine da joj svašta kažem...i pravo mi je krivo što mi to niko nije rekao...Na kraju sam rekla da nisam znala da imam pravo na to, pošto već dvije godine nemam nikakvih prava, niti šta da kažem, niti da vidim bilo koji spis...pa sam se obratila doktorici i rekla joj /citiram/: " Sram vas bilo što mi ni saučešće niste izjavili, sram vas bilo za sve laži koje ste izrekli i jedino što vam ŽELIM JE DA SE OSJEĆATE KAO ŠTO SE JA OSJEĆAM, to bi bila najveća kazna!!! " Znam da sam mogla još svašta reći ali sam stvarno bila iznenađena i srce mi je opet luđački lupalo da se tresla stolica na kojoj sam sjedila i imala sam osjećaj da ću se onesvijestiti...Svaki put kada idem na sud sve se gore i gore osjećam...


Završne riječi odbrane su bile toliko nejasne, nepovezane, u stilu "svašta nešto rekao a ništa konkretno", baš kao što političari znaju držati govore. Naravno odbrana je tražila oslobađajuću presudu jer navodno uopšte nema dokaza da je doktorica kriva, kao nije bilo ni dokaza da se podigne optužnica....Nemam komentara...


A, tek završne riječi DOKTORKE SMRT...Opet je bila arogantna i htjela je pojasniti neke stvari za koje je tužilac optužuje, rekla je da ona ništa krivo, niti van zakona nije uradila, da ona ne zna šta je pacijentica uzimala od lijekova i našla je negdje podatak koliko lijekova ima u slobodnoj prodaji koji se mogu kupiti bez recepta... Ni na ove završne riječi nemam komentar...


Presuda je u petak, 10.07.2009 u 12.00 na Općinskom sudu u Sarajevu, soba 217, II sprat.. Ko god želi može doći da mi da podršku, koja mi je stvarno potrebna.


I kao što slika kažeIf words could kill, I'd spell your name A-M-I-L-A... A-M-I-L-A...



„...ŽELIM DA SE OSJEĆATE KAO ŠTO SE JA OSJEĆAM , to bi bila najveća kazna!!!“

Draga Gordana, rekli ste joj upravo ono sto bi je kao ljudsko bice najvise pogodilo! Ali, kako rece Dostojevski : „Ima ljudi koji svesno prelaze preko svoje savesti“. Takve nista pogadja, a bojim se da je DOKTORKA SMRT, Amila Cvijetic-Koldzo, jedna od njih. Svojom arogancijom u toku sudjenja je to dokazala, a o profesionalnosti i etici Hipokratovog „sledbenika“ da i ne govorim.
Nazalost, danas u Tuzli ispracamo na poslednji pocinak dr Gordanu Kovacevic, jednu predivnu osobu, savesnog, uspesnog i cenjenog profesionalca i COVEKA u pravom smislu te reci. Dobro bi bilo da DOKTORKA SMRT procita zalosne komentare Gordaninih studenata, prijatelja, poznanika... Mozda bi je bar malo pekla savest, mozda bi je bilo bar malo stid? Ah, da „nece grom u koprive“!
Zasto nam uvek najbolji odlaze? Vernici bi rekli kako i bog bira...
Ja se uzdam u sudiju i nadam se maksimalnoj (iako zakonski mizernoj) kazni, bez obzira na upornu odbranu „nisam kriva“. Pa i OSUDJENI zlocinci to isto kazu.
Uz Vas sam, izdrzite. Vasa Nevenka Garagic


Draga Goco,
mnogo toga si izdržala i izdržat ćeš i sutrašnji dan. Imaj na umu da tvoj blog čini mnogo više da se sazna istina nego bilo kakva presuda i medijsko praćenje. Sasvim je moguće da će se bar donekle smanjiti broj tragedija sličnih onima koje su se dogodili tvojoj i našoj Ceci, prekrasnom Nevenkinom sinu i ko zna kome još. Ljekari će dobro razmisliti da li da se upuste u ono u što se upustila optužena. A i pacijenti i njihova rodbina će biti oprezniji.
I u slučaju da presuda bude osobađajuća, optužena je obilježena za sva vremena i to je opomena svim ljekarima.
Broj posjeta tvog bloga je veći od 10 000, svi koji ga prate ispričali su ovu priču još najmanje jednoj osobi, a ta osoba najmanje još jednoj...
CECA BI SE PONOSILA TOBOM!
Ne daj se!
Voli te
Jadranka



Post je objavljen 21.02.2015. u 10:26 sati.