Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nevenkagaragic

Marketing

DENIS – 3,5 GODINE TISINE

(post pisan 25.01.2009.)"Pomiluj Bože, one koji su, žedni proleća,
iščezli kao osmeh tih
među zvezdane svetove.
Pomisli, Bože, na njih
u čas kad prosipaš cvetove
povrh kutova svih.

Zakloni, Bože blagi, svojim glasom
naš smeh, i naš glas,
ako radosni budemo u dan
kad, žedni života i mladosti,
oni odoše od nas;
zaseni svetlošću večnom njihov vid,
o, Bože blagi, jer mene je stid
časa zemaljske radosti.

Zakloni, Bože, srcem svojim
naše srce u čas kad se proleće rađa,
kada cvetanja, kada sunca moć
budu u nama tugu ubili;
kad prođe najpre čas, pa dan, pa noć,
a mi se ne setimo njih
ni časa kad smo ih izgubili.

Zakloni, Bože, zemaljske stolove i čaše
od njih, koji više ne sedaju
za prolećne gozbe naše;
od njih, čije duše sad kruže
iznad vrline i zlosti;
na čijem srcu mladom cvate ruže
u čas kad su u šumi lasta
i ljubav u srcu našem
prvi gosti."


(Desanka Maksimovic)
3,5 godine tisine, muka, cutanja, zataskavanja zlocina, cekanja zastare i sramnog pokusaja zastite ubica u belom, Hipokratovih krivokletnika. 3,5 godine sve BH institucije se kriju iza (ovde uobicajenih reci) "nismo nadlezni".

A ko je nadlezan? Korumpirani tuzioci, sudski vestaci, VSTV? ONI CUTE! Hoce li konacno POCETI raditi svoj posao? Hoce li vise prestati stititi svoje prijatelje, rodjake, stranacke kolege i okrenuti se sprovodjenju zakona ove drzave? Hoce li institucije sistema ikada profunkcionisati? Snose li i gradjani deo odgovornosti? Dokle ce cutke posmatrati vladavinu mafije? Dokle misle cutati? Dok im se ne desi nesto slicno?

Ja necu da cutim. Svaki dan, svaki tren, podsecam ceo svet na zlocin ucinjen mojoj porodici, mome sinu, prekrasnom mladicu kojem prokleti dzelati u belom oduzese zivot u 26-oj godini. Namerno? Zbog nemara? Neznanja? Oholosti? Bolesne sujete? Zbog svega nabrojanog jer im je receno da je Denisova dijagnoza "teski kardioloski slucaj". Dakle, svesno su zanemarili misljenje kolega dr Keser Dragana, koji je doveo Denisa na Internu kliniku. Jesu li ubili moga sina namerno?

Tri godine je proslo od javnog saopstenja UKC-a objavljenog u "Dnevnom avazu" 25.01.2006.godine.

Saopstenje je svakako i jedan vid priznanja greske lekara bez obzira sto je pazljivo i vesto sroceno, kako ne bi bilo "omca oko vrata" UKC-u koje se tako plasio Kasim Muminhodzic, tadasnji medicinski direktor i zestoki protivnik ovog saopstenja.Dovoljno je uporediti samo jedan nalaz, napisan ujutro 25.07.2005.godine, na dan Denisove smrti, sa nalazom obdukcije I SVE JE JASNO! Samo sudskom vestaku Cihlarz Zdenku i tuziocima Iveljic Ivi i Koval Slavenu nije HTELO biti jasno. Ali o njihovom moralu i profesionalnoj etici vec sam pisala.Nalaz Samire Hasic u ponedeljak 25.07.2005.godine na dan Denisove smrti i nalaz obdukcije od 26.07.2005.godine (ova dijagnoza stoji i na otpusnoj listi 25.07.2005.godine ??? sto je jos jedan dokaz laziranja dokumentacije koju smo trazili) dovoljan je dokaz GRESKE - POGRESNE DIJAGNOZE!

Prvu pricu o tragediji moje porodice pod nazivom "PRAVDA ZA DENISA" pocela sam 07-02-2008. godine na tuzlanskom forumu "TUZLARIJE". Forum je jako dobar, postavljeni dokumenti su jasni i citljivi.

Izbor komentara na isti post mog bloga na blogger.ba koji je najavio UKIDANJE 01.03.2015.godine:

"Draga Nevenka,
Nemam šta puno komentarisati osim da vam kažem da podržavam svim srcem vas i vašu borbu protiv ubica u bijelom. Razumijem kako se osjećate i znam da je jako teško živjeti od uspomena i sa velikom prazninom u srcu koje niko i ništa ne može popuniti. Čini mi se da ta praznina postaje sve veća svakim danom...
Voli vas Gordana"

Objavio/la gordanasi prije 6 godina

"Zelim vam samo reci da ste sve ucinili svjesnim o ovim kako Gordana rece ubicama u bijelom i hvala vam zbog toga...
svjesna sam da vam to vjerovatno ne znaci mnogo, jer mnogo vise ste izgubili, ipak veliko HVALA!
Divim Vam se na snazi!!!
pozdrav ..."

Objavio/la mejica prije 6 godinaPost je objavljen 21.02.2015. u 09:53 sati.