Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/shzzadar

Marketing

Paljuv nikako do vode

Paljuv nikako do vode

http://radio.hrt.hr/radio-zadar/clanak/paljuv-nikako-do-vode/84125/



Paljuv u općini Novigrad nikako da dobije vodu. Razlog, spojni cjevovod Smilčić - Paljuv koji nikako da se dovrši. Požalila nam se jedna naša slušateljica koja nakon što je izgradila kuću u Novom naselju, muku muči jer nema vode.

Jedva kilometar cjevovoda Smilčić - Paljuv ostalo je nedovršeno još od 2011. godine kada je radove izvodila biogradska tvrtka Beton Zdrug. Priča koja dalje slijedi, kao da je primjer hrvatske birokracije koja zaustavlja projekte. Iako su bila osigurana sredstva za ovaj vodovod, tvrtka propada, odlazi u likvidaciju i sve staje - priča nam razočarana slušateljica Ljiljana Draženović:

Bojim se da nećemo to dočekati, jer nećemo živjeti 100 godina. Zapelo je u općini Novigrad, Vodovodu Benkovac i Zadar. Već 4 godine traje spajanje vodovoda Smilčić Paluv jer non-stop traže nekakva sredstva.

Nositelji pokušavaju sve da se projekt dovrši, ipak godine prolaze…Za ovu godinu osiguran je novac za sekundaru mrežu Paljuva - ističe direktor zadarskog Vodovoda Tomislav Matek:

I to financiraju Hrvatske vode i općina Novigrad u omjeru 80 prema 20, za izgradnju mreže u naselju Paljuv. Dobili smo sredstva za 2015. godinu u iznosu od 1.3 milijuna i ostalo je još oko 600.000 kuna da bi se kompletna mreža u naselju Paljuv riješila.

Ali tek za stari Paljuv, naša slušateljica izgradila je kuću u Novom naselju za koje tek treba izgraditi mrežu. Načelnik Novigrada Joso Klapan obećava da će i taj projekt biti dovršen:

Sljedeći tjedan idemo u Hrvatske vode u Zagreb, postoji mogućnost da ugovorimo i projekt za Novo naselje, vrijednost projekta je oko 4 milijuna kuna i ako ga uspijemo ugovoriti odmah ćemo raditi i mrežu za Novo naselje.

A ni novi ni stari Paljuv neće dobiti vodu, dok se ne dovrši taj jedan kilometar cjevovoda od Smilčića do Paljuva. Natječaj je proveden, ali se čeka rješenje žalbe. Dok se sve to čeka, vrijeme prolazi, a stari i novi Paljuv i dalje su žedni.

Post je objavljen 20.02.2015. u 18:36 sati.