Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/gtaradi

Marketing

Koje gaće ne izazivaju?

Jučer sam, po tko zna koji put, polagao zaštitu na radu.
Zadnji put sam je polagao prije osam mjeseci, ali u drugoj firmi, drugi predavač, pa sam, i opet, po tko zna koji put, prvo odslušao, pa zatim opet polagao zaštitu na radu.
I ustanovio sam da se u tih osam mjeseci od zadnjeg polaganja ništa nije promijenilo, aparati za gašenje požara su ostali isti, definicija požara je ostala ista, postupanje u slučaju nesreće na radu je ostalo isto.
Čak je i obrazovni film, u kojem je telefonski broj za vatrogasce još uvijek 93, ostao isti.
No nema veze, ipak je korisno povremeno ažurirati znanje o zaštiti na radu, ali bi bilo korisno i ažurirati tko smije predavati zaštitu, a tko ne, čija potvrda o položenoj zaštiti je vjerodostojna, a čija nije, koja vrijedi na kojem teritoriju, jer ovako se stječe dojam da vatrogasci jedni drugima ne vjeruju i u svakoj općini postoje drugačije vrste požara, drugačije gorive tvari, drugačija temperatura paljenja, drugačija sredstva za gašenja.
Što je zapravo i vrlo logično.
Jer, recimo npr. ono što stanovnike Ličko-senjske i Zadarske županije baca u trans, kod žitelja Istre, Primorsko-goranske i Međimurske županije je hladan tuš, i obratno. Što je jednima točka vrelišta, drugima je točka ledišta!
E sad, tu bi trebalo osmisliti neku zaštitu na radu, da ne bi došlo do eksplozivnog izgaranja!

Oni s one strane nadolijevaju ulje na vatru, bez da imaju potrebne papire i dozvole za to, rade vatromet bez potrebnog certifikata, no ne trebaju polagati zaštitu jer izgleda da su oni već zaštićeni. E, ali dođe ona jedna duša na ovu stranu ulice, ali ta jedna duša ima grijeh koji je nekoliko puta eksplozivniji nego svi grijesi ovih s druge strane, naime, pokazao je javno kakve gaće nosi! I zbog toga je odmah priveden, jer njegove gaće nisu odgovarajuće boje i marke!

Za sutra su najavljeni još neki koji bi polagali zaštitu, nekakvu zaštitu građanskih prava, slobode, pravne države i takve gluposti. No njima se i prije polaganja ispita daje do znanja da njihova zaštita ne vrijedi. Jest da imaju potrebne dozvole, jest da imaju potrebne certifikate, jest da je sve po pravilima, ali njihova točka paljenja je takva da se neće stići ni zapaliti, a već će biti ugašeni jer oni s one strane imaju strahovita sredstva za gašenje požara, neka nisu niti navedena u nekim priručnicima.

Zato predlažem da se sva predavanja o zaštiti na radu usuglase, svi predavači imaju isti certifikat pa će onda i pravila za gašenje požara biti za sve ista.

Jer stvarno mi je već pun kufer toga da ima jednakih i jednakijih!



Post je objavljen 20.02.2015. u 18:32 sati.