Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/chocochocolate

Marketing

Čokoladna torta s maslinovim uljem



Sastojci:

200 g maslaca
80 g tamne čokolade, minimalno 70 %
120 g oraha
60 g brašna
3 jaja
100 g svježeg sira ili skute
200 g šećera
malo soli
maslinovo ulje
šećer u prahu
limunov sok

Priprema:


1. Očišćenu jezgru oraha kratko ispeci u pećnici ili na suhoj tavi te je grubo nasjeckaj na nejednake krupne komade.

2. Maslac nareži, a čokoladu natrgaj i miješaj ih u zdjeli iznad lonca kipuće vode kako bi se otopili i povezali u kremastu masu.

3. Dodaj šećer te izradi mikserom.

4. Umuti jaja pjenasto te ih dodaj smjesi koju neprestano miješaj.

5. Svježi sir izradi vilicom te pažljivo umiješaj u dobivenu smjesu.

6. Tek na kraju umiješaj brašno koje si prosijala da u njega dođe malo zraka. Sve dobro izmiješaj i dodaj prepečene orahe.

7. Izlij u kalup po želji i peci 30 min na 170 stupnjeva.

8. Umak pripremi tako da umiješaš šećer u prahu, sok iscijeđenog limuna te maslinovo ulje. Dobro promiješaj da bi dobila finu emulziju.

9. Prelij preko tople pečene torte.

Ovaj recept preuzet je s Gastro.hr.

>> Sve recepte s bloga možete pronaći ovdje!


Post je objavljen 20.02.2015. u 06:00 sati.