Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nevenkagaragic

Marketing

BEZ ISTRAGE PROTIV LEKARA …

(post pisan 10.12.2008.)



Kopije otvorenog pisma VSTV-u koje sam 16.08.2007.godine uputila na ruke Branku Pericu, tadasnjem predsedniku VSTV-a, isti dan dostavila sam medijima (sa dokumentima) i to :

TV kucama :

1. BHT1- Sarajevo
2. OBN - Sarajevo
3. FTV - Sarajevo
4. TV PINK - Sarajevo
5. TVTK - Tuzla
6. TV SLON - Tuzla
7. BNTV - Bijeljina

Printanim medijima :

8. Tuzlanski list - Tuzla
9. Dani - Sarajevo
10. Slobodna Bosna - Sarajevo
11. Start - Sarajevo
12. San - Sarajevo
13. Express - Sarajevo
14. Nezavisne novine - Banja Luka

i
15. Tuzlarije.net Tuzla
16. Radio Dojce vele

Prvi je sarajevski "SAN" objavio pricu o Denisu 22.08.2007.godine, banjalucke "Nezavisne novine"...



Od TV kuca, 6 (sest!) u FBiH i 1 (jedna) u RS, iz FBiH se ni jedna nije oglasila (tuzlanske pogotovo), sto je jos jedna potvrda njihove “nezavisnosti” (deklarativne naravno). Jedina TV kuca koja me je kontaktirala je ona sedma - BN iz Bijeljine. Ekipa je dosla u Tuzlu, snimila prilog i emitovala ga 26.09.2007.godine u politickom magazinu TVBN “Crno na bijelo”.

Od printanih medija svi, osim "Slobodne Bosne" i "Starta", pisali su u vise navrata.

Osim medija kojima sam poslala materijal, zainteresovali su se jos i "Oslobodjenje" Sarajevo, "Dnevni list" iz Mostara, "Radio soli"...te su i oni dali svoj doprinos mojoj borbi za pravdu.



SVIMA SE I OVOM PRILIKOM NAJISKRENIJE ZAHVALJUJEM.

Kad je u pitanju Radio Dojce vele, moram reci da me je njihova novinarka S.K. kontaktirala jos u januaru 2007.godine kada je od TV Pink dobila moje podatke vezano za njenu obradu teme o lekarskim greskama. Kontaktirala me par puta, cak napisala i jedno opsirno pismo u kojem kaze kako je trenutno prolongirala ovu temu, ali mi je dala par saveta i adresa udruzenja pacijenata u R.Hrvatskoj. Nisam osecala potrebu kontaktirati bilo koga jer ni od koga ne ocekujem nista, pogotovo od udruzenja iz druge drzave. Vise se nije javljala.

Zelim jos napomenuti cudno ponasanje novinarke "Tuzlanskog lista" E.H. Naime, 25.07.2007.godine na drugu godisnjicu Denisove smrti nisam radila, uzela sam slobodan dan. Jos ujutro (ni novine nisam kupila) kontaktirala me novinarka "Tuzlanskog lista" jer je zaintrigirao sadrzaj teksta - objave u "njenom" listu koji sam dala povodom druge godisnjice Denisove smrti . Dogovorila sam da sutradan dodje u firmu, gde sam joj ispricala o cemu se radi i dala svu dokumentaciju, uz napomenu da ce 16.08. biti postavljen dzambo plakat, te da cu taj dan poslati i prituzbu VSTV-u. Tek po zavrsetku razgovora iznenadjeno sam primetila da je sve snimala. Nije mi smetalo, ali me je trebala upozoriti. Razocarala sam se u “nezavisnost” ovog lista i zbog toga stoga sto su poslednji, tek posle svih ostalih novina iz cele BiH, konacno i ONI objavili clanak i to u vikend izdanju. Radi li se o lokalnom "patriotizmu", odnosno podilazenju (“velikodusnoj” zastiti) nedodirljivih u Tuzli?
Usput, propali su... ne postoje vec dugo.



Ovom prilikom jos jednom se ZAHVALJUJEM urednici Tuzlarija g-dji S.M. koja je odmah prihvatila moju inicijativu da prica o Denisu nadje svoje mesto u rubrici “TUZLANKE I TUZLACI” (19.05.2007.godine). To mi mnogo znaci, jer svaki dan kad otvorim Tuzlarije, prvo se poklonim svome sinu.

TUZLANKE I TUZLACI



opširnije

Takodje se zahvaljujem “cupi” koji je na FORUMU Tuzlarije vec 22.08.2007. godine postavio temu “Tuzni detalj u nasem gradu…”
Bila sam stvarno iznenadjena jer nikada nisam ni otvarala Forum, nisam ni znala sta je to, sasvim slucajno sam otkrila tekst.



Zahvaljujem i ostalima, evo linkova koji jos funkcionisu :
fukara_tz - tekst “Koliko kosta zivot? A istina i pravda?” 23.08.2007. na sarajevskom forumu

TuzlaDailyPhoto - 07.09.2007.godine

Tuzlive portal - tekst 24.08.2007. “Bez istrage protiv ljekara jer bi Denis Garagic svakako umro?!” (vise ne postoji link) :



Na prvi tekst, objavljen u sarajevskim dnevnim novinama "SAN" 22.08.2007.godine, istog dana UKC Tuzla kompletan tekst prenosi u svojim internim novinama!
A vec sutradan, 23.08. u istim novinama oglasava se Tuzilastvo TK.
Naravno, sve se svodi na misljenje sudskog vestaka Cihlarz Zdenka o teskoj Denisovoj bolesti zbog koje je MORAO umreti (“bravo” dr), a to sto za 3 dana niko nije utvrdio tu tesku bolest, niti je bilo sta preduzeto u cilju spasavanja zivota, kao i cinjenica da su lekari utvrdili POGRESNU dijagnozu, to tuzilac Ivo Iveljic uopste ne razmatra, niti uzima u obzir. Opet je na delu zastita nedodirljivih? Svaka cast tuzioce! U Tuzli svakoga dana sve polako, jedno po jedno, postaje “crna rupa”, provalija poput one na kojoj grad “lebdi”. Jad i cemer…




Post je objavljen 10.02.2015. u 10:03 sati.