Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/stozenezele

Marketing

Što je zapravo jaka žena?


Nekoliko se dana vrti po fejsu članak nekog tipa koji govori o tome kako se treba ponašati prema jakoj ženi i kakav partner treba biti jakoj ženi.
Isprva nisam pročitao članak nego tu i tamo naletim na komentare istoga. Ti su me komentari, listom žena potaknuli da pročitam članak jer mi se učinilo prema već spomenutim komentarima kako je tip potpuno promašio temu članka i piše kakav muškarac treba tipu žena koji nazivamo aždajama, oštrokondžama i kučkama.
Pročitao sam članak i shvatio da se slažem s tipom u većini toga što je napisao, zanemarit ću sitnice koje možda samo nisu dobro artikulirane.
Naime, on na početku samog članka govori o tome kako ne misli na ove gorespomenute dame. Ograđuje se od toga. Onda navodi kvalitete muškarca koje bi po meni svaki muškarac u ovom ili onom obliku morao imati.
Dakle, ispada da postoji problem u definiciji jake žene, ne toliko u definiranju što je takvim ženama potrebno.
Odlučih stoga napisati svoje razmišljanje, svoju definiciju jake žene.

Jaka žena se zna i može nositi sa životom, i to na način da ostane pozitivna.
Sva svoja postignuća ne gleda kao svjetsko čudo! Ovo mi je jako zanimljivo kako žene žele ravnopravnost, a same sebe objektiviziraju i oduzimaju si to. I konačno nakon što nešto postignu traže udivljenje svih, a pogotovo muškaraca.
Jaka žena može i ne mora biti uspješna u karijeri i poslu. Jake su žene i majke koje drže obitelji na okupu, žene koje su prava podrška svom muškarcu. Jake su žene koje od svoje djece prave ljude, a ne kretene. Jake su žene majke koje MOGU od svoje djece napraviti ljude, a ne kretene.
Jaka žena nije agresivna, ona razumije da je to nepotrebno. Na poslu, a pogotovo u privatnom životu.
Jaka žena zna izabrati partnera za sebe. Neće izabrati slabića kojim neće biti zadovoljna te ga pokušavati popravljati i mijenjati. Žena koja se trudi mijenjati svog partnera jednostavno nema dosta snage da mijenja sebe.
Jaka se žena može mijenjati, radi na sebi i napreduje. Što je najvažnije, zna što i kako će raditi na sebi. Većina onih koje misle da rade na sebi zapravo samo vrte praznu priču koja ih ne pomiče s mjesta no daje im alibi da kao nešto rade. ( ovo vrijedi i za muškarce).
Jaka žena ne traži grešku u drugom, ne traži alibije i izgovore.
Jaka žena nije ovisna o muškarcu, sve može napraviti sama iako želi to podijeliti s nekim, s nekim tko to može, želi i zaslužuje.
Jaka žena nije ljubomorna, posesivna i pasivno agresivna. Ona za to nema potrebe. ( moram li ovo objašnjavati?)
Jaka žena se trudi oko svoje veze na podržavajući i konstruktivan način.
Jaka žena, ako se odluči posvetiti partneru i njihovom odnosu, posvetit će i vrijeme tom odnosu bez obzira koliko joj karijera i posao oduzimaju vremena, uvijek će naći vremena za odnos, za uživanje u odnosu, za prepuštanje odnosu...
Jaka žena ima snage izaći iz odnosa koji joj ne odgovara, ne ga rastezati, ne odugovlačiti, ne biti „žrtva“ loše veze i trubiti o tome na sva zvona. Jaka žena ne treba nikoga da bi to učinila.
Jaka žena zna što je ljubav, zna ju prepoznati, primiti i dati.
Jaka žena može prihvatiti odgovornost. Ne traži krivce oko sebe.

Eto, vjerojatno to nije sve. No za sada je to to.

Savjet tebi kao muškarcu, ako naletiš na ovakvog komada, potrudi se osvojiti ju, inteligencijom, sposobnosću, pažnjom, držanjem do nje. Pokaži joj da ti znači puno, nemoj ju gušiti, budi joj podrška kada osjetiš da treba, budi joj savjetnik kada to od tebe želi, budi joj osoba od povjerenja kada to treba, budi aktivator, inicijator kada to poželiš.
Svoju mušku snagu pokaži razumijevanjem i podrškom, kovanjem svoje žene u zvijezde. Da, ako si našao onu pravu, ona to zaslužuje, ako ona to zaslužuje, tvoja je muška dužnost to učiniti.

Elemenata jake žene ima u svakoj ženi. Nemoj ih propustiti prepoznati, nemoj ih propustiti oplemeniti i ohrabriti, nemoj propustiti da se tvoja žena pored tebe osjeća moćnijom, ljepšom, jačom, uspješnijom, posebnijom.
Nemoj dozvoliti da ti jednom bude žao što si propustio učiniti nešto od ovoga, probaj čak i kada nisi baš siguran da je ona ona prava. Uvijek probaj. Jednom ćeš biti u pravu.

Imao sam sreće, pronašao sam si jednu takvu, i vjeruj, kad ju jednom nađeš, sve prije toga, koliko god teško znalo biti će se isplatiti.


Post je objavljen 08.02.2015. u 19:28 sati.