Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nevenkagaragic

Marketing

DENIS I SRAMNA REAKCIJA TUZILASTVA TK

(post pisan 06.12.2008.)

MUP TK je krivicnu prijavu od 13.10.2006.godine prosledio Kantonalnom tuzilastvu u Tuzli.
Nakon gotovo 6 meseci stize odgovor Tuzilastva TK sa datumom 04.04.2007.godine. U potpisu je tuzilac Ivo Iveljic.Iz sadrzaja je ocito da tuzilac Ivo Iveljic nije preduzeo NIKAKVE istrazne radnje. Nije cak ispitao ni kljucnog svedoka (lekara u Denisovoj pratnji koji je dezurnim lekarima REKAO pravu dijagnozu), vec je svu svoju "moc" skoncentrisao na misljenje vestaka Cihlarz Zdenka koji drsko STITI lekare i UKC Tuzla. Nespojivo za humanistu, Hipokratovog sledbenika, Cihlarz (penzionisani bivsi uposlenik UKC-a) nebulozno tvrdi (GLUMECI BOGA), da bi Denis svakako umro cak i da je na vreme dijagnosticirana njegova teska bolest.

Na vreme? Koje vreme? TRI DANA su prosla u zanemarivanju PREPOZNATLJIVIH SIMPTOMA (bol iza grudne kosti i tesko disanje)!! Da li su sva 4 lekara Interne klinike UKC-a propustili lekciju o ANEURIZMI?
Sudski vestak Cihlarz Zdenko ocito nije ni svestan sta je napisao u svom nastojanju da zastiti bivse kolege i UKC! Kako jedan lekar moze sebi dozvoliti izjavu da bi pacijent SVAKAKO umro potpuno zanemarujuci cinjenicu da je tri dana prepisivana pogresna dijagnoza? Jasan je njegov (i tuziocev) cilj : zastita lekara i klinike od bilo kakvog procesuiranja! To odgovorno tvrdim.
Kaze : adekvatno lecen! Od cega? Koja je dijagnoza upisana crno na belo? POGRESNA!
"Nije bilo primene nepodobnog sredstva i nacina lecenja" - sta to znaci?

SVE je bilo NEPODOBNO jer je pacijent preminuo sa POGRESNOM dijagnozom! Dijagnoza je ustanovljena tek obdukcijom!

"Sve je adekvatno ustanovljenim stanjima.." – pa to Zdenko Cihlarz i tuzioci nas, medicinske laike, smatraju bas nepismenim i mentalno zaostalim, glupim gradjanima? Ustanovljena stanja (nalazi) pojedinacno ne znace nista. Ustanovljeno stanje znaci uspostavljenu dijagnozu.Da li su "slavni" strucnjaci UKC-a ( i Cihlarz) ikada culi za dr Mirsada Kacilu (sarajevska Klinika za srce) koji je operisao aneurizmu sestrama blizankama? Kod Azre je vec postojala ruptura, kao i kod Denisa! Ove devojke DOKTOR I HUMANISTA Kacila nije otpisao, vec se borio za njihov mladi zivot. On jeste polozio Hipokratovu zakletvu.

Dakle, ovi tuzlanski samohvalisavci su ipak obicne sujetne, bahate i nezainteresovane neznalice koje cak nisu ni pomislili traziti pomoc onih koji ZNAJU!
A prvu noc 23.07.2005.godine kad smo Denisa dovezli u teskom stanju dezuran ja bio kardiolog Esad Brkic. Denis, teski kardioloski slucaj, preminuo je 25.07.2005.godine bez ijednog nalaza kardiologa!

Na odgovor tuzioca Ive Iveljica od 04.04.2007.godine, mi 12.04.2007.godine upucujemo PRITUZBU Glavnom tuziocu TK .

Za formulisanje ove prituzbe, a zbog primene clanova vazecih zakona, kao i pravnih pojmova, potrazili smo pomoc strucne osobe-poznatog tuzlanskog advokata.Odgovor VD Glavnog tuzioca Koval Slavena na nasu prituzbu od 12.04.2007.godine dobijamo nakon 2 meseca -12.06.2007.godine.
VD Glavni tuzilac Slaven Koval 12.06.2007.godine potvrđuje prethodnu odluku Iveljica (dakako, nista cudno za tuzlansko tuzilastvo!) i ODBIJA nasu prituzbu.Zakljucak je: tuzlanski tuzioci i sudski vestak SVESNO odustaju od svoje profesionalne duznosti radi ZASTITE "LIKA I DELA" pojedinih lekara ili kompletnog Klinickog centra kao institucije. U Tuzli je to javna tajna, to su mi potvrdili i advokati koje sam pokusala angazovati za zastupanje u privatnoj tuzbi : ni jedan advokat se nije USUDIO krenuti u raskrinkavanje ove sprege UKC-VESTAK-TUZILASTVO-SUD
!!!
Tek kasnije saznajem kako Cihlarz Zdenka zovu u Tuzli - "DZOKER" - zna se ciji...

Jos jednom napominjem da smo samo ljudski trazili (pismeno) od direktora UKC-a da provede internu istragu, primereno kazni lekare i tu bi stali. Ali UKC, odnosno direktor Nedret Mujkanovic, ni posle godinu dana nije se udostojio da nas obavesti sta je (NIJE) preduzeo. Znamo da su 2 njihove komisije ispitivale slucaj, znamo iz privatnih izvora i sta je komisija utvrdila : HITAN OPERACIONI ZAHVAT, naravno uz neizvestan ishod (a kakvu operaciju, to je kljucno pitanje, jer nije bilo dijagnoze?!). Znaci, i sami su bili svesni kobne greske i KRIVICE... zato nam nisu ni prosledili izvestaj komisije, drugog objasnjenja nema.

Ipak, neko mora odgovarati, svaki zlocin se kaznjava, a lekari UKC-a JESU ucinili zlocin. O zastitnicima pocinioca zlocina, tuziocima Iveljicu i Kovalu treba da se pozabave njihovi pretpostavljeni!.


Post je objavljen 08.02.2015. u 00:21 sati.