Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prvokava

Marketing

Nema tišine za starce

˝Hoćemo se seksat ili ćemo raditi nešto što volimo? ˝ upitah Supotpisnika Vjenčanog Lista (u daljnjem tekstu, bude li bilo govora o njemu, SVL). Nasmijao se, zna što mislim. Ne bi mi, ali red je... Dužnost nam je to. A oboma nam je glava ko Cocin bubanj (hu da fak iz Coca?). Pa to cijeli dan ciči, vrišti, tuče se, plače... Oh, nebesa. Nitko ti to ne kaže kad se ideš množit. Svi su sretni i jooooooj, awwwwwwww, slatkooooooo, bebaaaaaaaaaa... I onda dobiješ zvjerinjak i povremeno se želiš ugušiti kokicama. Duga priča. Ustvari nije. Budio se mali stalno, a ja sam htjela igrati igricu i provesti pola sata bez djeteta na rukama. Taman sam ispekla kokice i molila da se ugušim u njima, samo da doživim tišinu taj dan. A mislila sam nekad da su pure susjede Dragice i Zdaljevkin ćuko nesnosno bučni i iritantni. HA! How wrong I was. U svega par sati su mi oba djeteta završila sa modricom po sred čela. Prvo je Stariji opizdio Mlađeg glavom u glavu gdje je manja glava izvukla deblji kraj. Karma is a bitch, pa je i stariji pao glavom o pod u kupaoni dok mu je ćaća brisao dupe nakon kakanja. Za to sam, naravno ja kriva jer sam ga ja naučila da se tako sagne. Ma mislim, pa djetetu je guzica tako konstruirana da se ne može drugačije obrisati. Izgleda da će cijela četvrta godina života Starijeg biti obilježena događajima iz wc-a. Sva sreća da mu ne ispunjavam radosnicu na dnevnoj bazi.

Mislim, volimo se mi družiti, a i seks nam je mio. Samo kad bi se odvijao u tišini i negdje pored nas, dok mi pijemo pivu i blejimo u jednu točku slineći si po ramenu. Ali dužnost zove, raditi se mora. I bi seksa, ne žalim energije ni vremena.

U pauzama između urlanja, cike, vriske i vađenja djeteta mlađeg iz smeća prijelo mi se nešto slatko.
Umutila sam fritule koje su mi otkriće. To sam inače jela samo za Advent u Zagrebu, na pamet mi palo nije da se to može i doma napraviti. Recept kaže dva jaja i jedan jogurt. SVL na placu kupio jaja i meni ih bilo žao u fritule utuć cijela dva komada pa sam stavila jedno. Kao, stavit ću ekstra jogurta i tko će primjetiti razliku. Kaže recept dalje- 12 žlica brašna. A u vražju mater, meni sve žlice, ali sve do jedne, u perilici. Ništa, od oka ćemo. Pita dijete hoćemo vagati. ˝Nećemo sine, zna mama.˝ Umiješali smo mi to nekako i ispekli ali to nije ni blizu fritulama do sad. Bile su premekane, upile su puno ulja, i prešupljikave su bile. Eto, pa ti ušparaj jaje.

A sad, saturday night fever... Pivo i Heros of Might and Magic VI.

Post je objavljen 07.02.2015. u 23:40 sati.