Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/backpack-ski

Marketing

SEZONA 2014./2015. - Skijaški dan 9 - Krvavec, Slovenija (07.02.2015.)

Bio je ovo prvi odlazak na Krvavec i u Sloveniju uopće ove sezone. Snijeg koji je napadao posljednjih par dana valjalo je iskoristiti. A danas je prognoza za Krvavec bila savršena. Sunce. Inače zbog gužvi ne volim skijati vikendom, a posebice u Hrvatskoj i Sloveniji. Danas sam odlučio napraviti iznimku.U osam sati sam došao podno Krvavca i, na moje iznenađenje, uhvatio prvi parking uz gondolu. Ljudi je dolje bilo malo, a kada sam se dignuo gore, situacija se nije puno promijenila. Čudno, ali istinito. Subota, a na žicu se ulazilo iz prve. Oko 10:30 skupilo se malo više ljudi, ali još uvijek se brzo ulazilo na žice. Maksimalno se čekalo 2-3 minute.
Iznenađenjima na Krvavcu danas nije bilo kraja.
1.) Snijeg je bio vrlo suh. Za Europu neobično suh. Staze su odlično speglali i na speglanu stazu je palo kasnije još par centimetara powdera. Divota. Sve su staze držale do otprilike 14:00, a onda su se na strmijim dijelovima pojavili hupseri koj, zbog suhog snijega, nisu za prave skije predstavljali problem. U isto vrijeme se pojavilo i nešto ledenih ploha, ali nigdje da se presijavaju.
2.) Iznenađujuće je velik broj loših skijaša danas bio na skijalištu. Za jedno slovensko skijalište, daleko iznad prosjeka. Naravno, čulo se dosta Srba, Bosanaca i Hrvata tako da je razumljivo. Znao sam stajati pet minuta na vrhu staze i gledati. U većini slučajeva 95% onih koji su se spuštali, trebali su prvo naučiti raditi pravilne zavoje na plavoj stazi, a ne odmah na crvenu. Puno pluga, puno lelujanja, puno padanja, puno kamikaza. A uz sve to, danas je na Krvavcu bila i neka akcija gdje su grupe dobile popust na karte, a djeca su skijala besplatno. Bilo je jako puno djece. Nažalost, skoro sva s neozbiljnim roditeljima. Mami i tati se nije dalo s klincima čamiti na plavim stazama da ovi nauče pravilno skijati pa su svi odreda na crvene gdje su klinci jurili glavom bez obzira i padali. Nažalost, čak ni u SADu, a kamoli u Europi, nema nekakvih kontrolora koji bi prema skijaškim sposobnostima zabranili nekima da se spuštaju niz određene staze!
Što se tiče količine snijega, ima ga jako puno. Dovoljno da se ide i u off-piste. Ispod stupa ga je iznenađujuće malo i nedovoljno za off-pistanje. Ali zato na Zvohu, kao i s obje strane Njivica, ima ga sasvim dovoljno da se makneš sa staze. Ja danas nekako nisam bio raspoložen za off-pistanje pa sam se cijelo vrijeme držao odlično pripremljenih staza. Ne sjećam se da li sam ikada u životu napravio toliko kilometara u jednom danu na Krvavcu! Skijanje bez prestanka od 09:00 do 15:30.
Vrijeme je rano ujutro bilo sunčano na planini. Zatim se navuklo malo magle. Pa opet sunčano. I onda gusta magla koja je potrajala sat vremena. U 10:30 magla je nestala i ostatak dana je bio pravi 'blueberry day'. Plavo nebo. I temperatura zraka je bila odlična. Koji stupanj ispod nule.
Zaista je trebalo iskoristiti ovaj dan. Sutra pretpostavljam da će Krvavec biti zatvoren. Najavljuju jaki vjetar, i do 70 km/h.
Ja sam se stoga prebacio u Kranjsku Goru. Smještaj za dvije noći pronašao sam u Hostelu Barovc, 2km od žice, za 25eur na noć. Skijanje u Kranjskoj Gori sutra i preksutra.


UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA DANAS - 47.4
UKUPAN BROJ ODSKIJANIH KILOMETARA U SEZONI - 239.7
UKUPAN BROJ PADOVA U SEZONI - 1
NAJVEĆA POSTIGNUTA BRZINA DANAS - 87.1 km/h




Post je objavljen 07.02.2015. u 20:15 sati.