Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/prvokava

Marketing

Snježni petak i grozna štrudla

Kad imaš gotove kore, višnje i nimalo talenta za kuhanje, što napraviti? Štrudlu, naravno. Mislim, koliko to možeš sjebat?
Izazov prihvaćen. Pozovem dijete da se popne na stolicu i 'pomaže', dam mu jogurt i griz da miješa. Jer sam čula da je to tako dobro. Netko bi pročitao neki recept, ali ne i ja jer... Koliko to možeš sjebat?
Imam problem s receptima, jednostavno ih ne kužim i živciraju me jer uvijek nešto treba 'odstajati u hladnjaku, najbolje preko noći'. Ili staviti peći na jednu temperaturu pa smanjiti, pa okreni, pa podlij, zalij, pomoli se...' Blah. Moja ljenost mora naći lakši i brži način što rezultira popriličnim brojem promašaja. I time da još ne znam ispeći šnicle na naglo. Jestive barem.

No, umiješao je sin taj jogurt i griz. Uzela sam jednu koru, nauljila ju, stavila drugu koru, nauljila ju, stavila treću koru... Čekaj. Zar nije trebao ići taj jogurt između kora? Ma nema veze. Namažem tu treću koru jogurtom, poslažem višnje, zamotam i ponosno stavim u pleh. Na isti način složim i drugu štrudlu, samo sa dvije kore. Treća štrudla je sa sirom i višnjama. Nauljim jednu koru, stavim drugu, poslažem sir i višnje, pošećerim... Jebemti!!! Nisam ove prve dvije pošećerila. U vražju mater. Ok, imam još dvije kore neiskorištene, prostrem ih na pleh, na njih prenesem prvu štrudlu, probam odmotati. Kako da ne, sve se od onog jogurta razgnjecalo. Božepomozi. Ništa, prstom razderem štrudlu na sredini, pošećerim nadjev i umitam u tu jednu koru koju sam imala. Tako isto i sa drugom. Stavila sam sve to peći i sjela jesti. Ne znam sad jesam li trebala to podljevati ili premazati s nečim, ali isplekle su se. Ne izgledaju kriminalno loše, ali ni dobro. Presuhe su da bi se šećer primio na njih, a šećera u prahu mi je nestalo. Dijete ih jede. Ako se za 10 minuta ne počne češati o zid, zaključit ću da su dobre. :D


P.S. slikala bih nesreću, ali ujebala sam mobitel. Drugi u dva mjeseca. O tome drugi put.



Post je objavljen 06.02.2015. u 14:19 sati.