Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/kljuk

Marketing

Kljuk u mjesecu ljubavi

KLJUK- 3.veljača 2015.
Na klubu je trinaest veličanstvenih raspravljalo o knjigama Gillian Flynn: „Nestala“ i „Oštri predmeti“. Dva dobra trilera- bolesne i mračne atmosfere, raspravljali smo o osobama koji su veliki manipulatori, o tome kako ljudi stvaraju i gube iluziju o drugim ljudima, o podvojenosti mladih ljudi, o pitanju otkud zlo u ljudima, gdje su tu muškarci (u Oštrim predmetima), o samoozljeđivanju…. Na kraju smo se zanimali i za samu autoricu s obzirom da je napisala dva tako crna trilera.


Predstavljene su dvije knjige: „Hiplnoza i ljubav“ i „Brdo“ .
„Hipnoza i ljubav“ autorice Liane Moriarty je psihološko-ljubavnom romanu koji govori o emocionalnim dvojbama oba spola u kojem je glavni lik hipnotizerka-žena u kasnim tridesetima koja liječi tuđe traume i fobije, a koja i sama prelazi kroz svoje krize. Kao posebnu misao ističe da uspjeh veze ne ovisi o starosti i spremnosti osobe već ovisi o onome što osoba nosi iz prijašnjih veza.
Roman Ivice Prtenjače: „Brdo“ govori o glavnom junaku bez imena koji bježi iz Zagreba nakon što je dobio otkaz (ili potaknuo dobivanje otkaza) kao PR stručnjak u izdavačkoj kući i Muzeju suvremene umjetnosti. On zapravo doživljava klasični i danas rasprostranjen tzv. “burn out” i odlučuje iz korijena promijeniti život i presložiti svoje životne prioritete. Odlazi na tri mjeseca na Otok koji čuva od požara i tamo ubrzo doživljava određene spoznaje, blagoslovljeni mir, nestaje uobičajene mješavine svakojakih osjećaja i misli, obveza i planova.
„Oštra kritika društva i priča o besmislu svega onoga čemu danas stremi prosječan čovjek, obogaćena je i dozom potrebnog humora koji ne dozvoljava da ovu knjigu doživite kao pesimističnu. Knjigica koja se brzo čita, a duže pamti.“-preporuka je bloga čitajknjigu.com!
Idući put se družimo uz knjigu: „Grad lopova“ Davida Benioffa. Ljubiteljima „Igre prijestolja“ napominjem da je on producent te serije i da je za film odlično adaptirao „Goniča zmajeva“ Khaleda Hosseinija.


Post je objavljen 05.02.2015. u 14:58 sati.