Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/agropolitika

Marketing

UMRO JE NIKOLA PAJEK !



UMRO JE NIKOLA PAJEK



Image and video hosting by TinyPic

PRVI S LIJEVA sjedi NIKOLA PAJEK, do njega Zvonko Pipić, Davorin Blažić , te saborski zastupnik Petar Baranović. Ovu fotografiju sam snimila 29. siječnja, 2015. - dakle prošlog četvrtka - na Odboru za poljoprivredu u Hrvatskom saboru.


NIKOLA PAJEK JE OSNIVAČ PRVE PROIZVOĐAČKE ORGANIZACIJE U HRVATSKOJ. Ta je proizvođačka organizacija u sektoru mljekarstva, a sudjelovao je u osnivanju druge proizvođačke organizacije,koja je osnovana u sektoru VOĆARSTVA.
Bio je podpredsjednik Udruge obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava - ŽIVOT.

Ali još jedna iznimno važna stvar koja ide uz njegovo ime, a to je da je izvrsno, zaista izvrsno poznavao Europske uredbe i zakone, ali i hrvatske zakone koji su se odnosili na poljoprivredu. Posljedica toga je njegovo osnivanje PROIZVOĐAČKE ORGANIZACIJE DRAVA- SAVA.
BIO JE IZNIMNO VAŽNA OSOBA ZA HRVATSKU POLJOPRIVREDU. BIO JE POKRETAČ HRVATSKE POLJOPRIVREDE PREMA STANDARDIMA I ODNOSIMA KAKVE JE U SVOJIM NASTOJANJIMA PREPORUČIVALA ZAJEDNICA ZEMALJA EUROPSKE UNIJE.

Umro je iznenada, 2.2. 2015. na svom dvorištu ujutro, čisteći snijeg. Bio je vlasnik manje farme muznih krava.
Rođen je 1968. godine. Otac je četvero djece.

Posljednji ispračaj NIKOLE PAJEKA biti će u srijedu 4. veljače u 13 sati u mjestu MILIČANI u općini SOKOLOVAC KOD KRIŽEVACA.


Post je objavljen 03.02.2015. u 07:59 sati.