Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Sit gladnom vjeruje

Plastik: Lako je sitome biti demokratičan. [ 02.02.2015. u 01:20]

Sit se jedini može boriti za bolje sutra i to dok je još sit. Gladan se bori za preživljavanje i ako je još još ponosan spreman je i ubiti, u krajnjoj instanci i sebe. Marcuse je odavno skužio da se u ovom društvu, koje je usput rečeno, od njegovog vremena znatno degeneriralo, realno mogu buniti jedino studenti kao radno neovisne kategorije, studenti su dosta dugo to činili i demonstrirali između ostalog i u ime radnika i potlačenih, kad su vidjeli da ih ti isti jadnici zahvaljujući novinama i televiziji čak i osuđuju okanili su se ćorava posla i bacili na alkohol i druga sredstva za uživanje.
Mi koji se ne mirimo s postojećim stanjem smo bili na mukama, shvatili smo da socijalizam ne može biti realna alternativa zahvaljujući ljudskom neutaživom egoizmu. Shvatili smo i da ne treba težiti boljem životu nego živiti ga dok i je ikako moguće, jer sutra ne postoji, kapitalizam se rita poput bijesnog konja, štednja i odgovornost su kategorije s kojima se oni što znaju više s razlogom podruguju
Fulao sam smjenu i bijesan sam. Izgubio sam par sati dragocjenog vremena. Jutros sam napisao članak za moje progresivce s kojim sam djelimice zadovoljan. Previše je ozbiljno za blog. S druge strane ne volim mudrovanja poput uvodnog pa eto iskoristih bijes koji sad objasnih za brzinski odgovor (deset minuta za deset redova). Sad idem mirniji dalje u radni nespokoj.




Post je objavljen 02.02.2015. u 11:45 sati.