Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/0svetojanskemazoretkinje0

Marketing

21. redovnu Skupština Hrvatskog mažoret saveza

Danas, 1. veljače 2015. u Rijeci održana je 21. redovna Skupština Hrvatskog mažoret saveza.

Svetojanske mažoretkinje registrirana su udruga i član Hrvatskog mažoret saveza od samog osinvanja udruge 1998. godine. Ispunjavamo sve obveze članstva punih 17 godina i odazivamo se na sve skupštine i aktivno sudjelujemo u događanjima saveza. Predstavnike u natjecateljskom djelu imamo na svim regionalnim i državnim prvenstvima održanim u okviru našeg saveza.

Ove godine domaćin smo 13. REGIONALNOG PRVENSTVO SJEVERNE HRVATSKE i 13. ZAGREBAČKOG ŽUPANIJSKOG PRVENSTVA koje će se održati krajem ožujka. (22.03.2015)
Grad Zadar domaćin je državnog prvenstva i ima čast ugostiti više od 2.000 mažoretkinja iz cijele Hrvatske.

Skupštini su nazočile dopredsjednica Mateja Baltorinić i Renata Petruša članica Upravnog odbora te uniformirane seniorke Sabina Krkić, Lucija Ercegovac, Ines Dolanjski, Matea Lovasić.

Na svečanoj sjednici brojnim mažoretkinjama koje su svojim službenim uniformama predstavljale boje više od 20-ak gradova i općina obratili su se; predsjednik Europskog mažoret saveza Alen Šćuric, predsjednica Hrvatskog mažoret saveza Elizabeta Mikelj te riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

Članicama seniorskog sastava Ines Dolanjski i Matei Lovasić svečano su uručene licence za trenere mažoret sastava.

Početkom prošle godine održana su predavanja u sklopu održavanja trenerske škole za licencirane trenere mažoret plesa. Školu svake dvije godine organizira HMS. Polaznice su cjelodnevna iscrpna predavanja pohađale u Zagrebu. Pansion Mali raj, u kojem su bile smještene, pretvorio se u pravo malo carstvo vještine i tehnike mažoret plesa, usvajanja brojnih pravila, smijeha i dobre zabave te kvalitetnog druženja. Nakon brojnih satova i uputa predavača, vježbe i učenja polaznice su pokazale usvojeno znanje na pisanim, praktičnim te usmenim ispitima. Službeni indeks ispunile su redom brojnim ocjenama iz predmeta elemenata mažoret plesa do sudačkog prava i metodologije u natjecanjima mažoretkinja i dr.
Ines Dolanjski (aktualna predvodnica seniorskog sastava) i Matea Lovasić odslušale su i položile pisane i praktične ispite te su sada licencirane trenerice mažoret sastava.
Djevojke trenutno treniraju svoje sastave unutra udruge i to; Ines kadetski prvi b sastav djevojčica od 8-12 godina i Matea kadetski drugi sastav od 6-10 godina.

Post je objavljen 01.02.2015. u 17:46 sati.