Pregled posta

Adresa bloga: https://blog.dnevnik.hr/nachtfresser

Marketing

Zalutali Krleža i Fora

Pojačali smo drugaričinu opatijsku terapiju, danas smo doduše ručali sarmu doma i testirali odlično napravljen novi desert, subotom se možemo naručiti i ranije, parkiranje je van sezona besplatno. Iako je hladno Jin i ja se opuštamo šetajući, kakav god užas od gostiju u kontaktu s Jinom poljude.
Već više tjedana je uz more dvoje uličnih pjevača, stariji lik s gitarom i jedna uvijek zanimljivo odjevena gospođa koja sigurno pamti sretnije dane. Pjeva a capella, očito joj to ne ide, a i pokretima daje do znanja da je, što bi narod rekao, pukla. Uz nju je isto tako jedna malo čudna kujica.
Danas mi se već iz daljine počela glasno obraćati, trebalo mi je vremena da shvatim da meni galami, te gospon samo da znate kako je ovaj s gitarom bezobrazan, da ju je potjerao, a vidite i sami, uopće nema glas i ne zna pjevati, samo ta bučna gitara, a ona je eto prava pjevačica...
Klimao sam glavom prateći Jina pogledom, nisam u tom trenu još bio siguran kojeg joj je spola pas, a Jin s muškima zna biti nezgodan. Međutim kujica mu je zbrisala, a on je digao nogu i piškio, tek tad sam primjetio, na spomenik, koji do tad nisam zapazio, iako tu stoji kako piše od 2009.
Ostao sam paf gledajući Krležu dok je žena vrištala :"Fora, gdje si?!!!" "Fora, vrati se!!!".
U sekundi sam se zbistrio, uhvatila me panika, jebote, toj ženi bi samo još trebalo da ostane i bez te kuje, gledao sam razrogačeno u svim pravcima dok je žena jurnula u nelogičnom smjeru, a Jin skakao po meni kao uvijek kad mu nije jasno u čemu je frka. Fora se pojavila kod Krleže, a uskoro i naša pjevačica.
Zadnje što sam čuo je kako tip objašnjava ženi, taj spomenik je Bandić poklonio Opatiji, a ona odgovora, izgleda bogami kao da ga je i sam isklesao.
p.s.
Mlada dama s psićem na fotografijama nema veza s junakinjom naše priče, čisto snimljena u prolazu.



Post je objavljen 31.01.2015. u 20:16 sati.